Sikke et cirkus og mere til

Processed with VSCO with f2 preset

Kære jer
Et par glimt fra de sidste par uger med lidt efterårsinspiration til dig. Vi sætter fokus på en tur i bio med ungerne, mere egostrik og lækker bagværk perfekt her til efterårsferien.

Sikke et cirkus

I sidste weekend smuttede vi op til Lyngby for at se Sikke et cirkus af Lotte Svendsen. Filmen er en vaskeægte familiefilm med mange af figurerne fra Ramasjang og mere til. Først og fremmest vil jeg give mine varmeste anbefalinger. Filmen har så god en handling at selv mor og far var fanget i alle filmens 90 minutter – og det samme var både 2- og 5-årig.

Men. Og det er her, du skipper væk (eller springer de næste 5 linjer over), hvis du ikke vil have afsløret en vigtig del af filmens handling.

Hvorfor skal lille Ramona forlades af sin mor som ganske lille, fordi moren ‘hellere vil et andet liv?’ fyldt med fest og cirkuselefanter? Jeg er klar over, at filmen derved skriver sig ind i en moderne selvrealiseringstendens. Men hey. Det er en børnefilm. Jeg blev lidt trist. Og hvorfor bliver Ramona og mor ikke genforenet til sidst, men vælger hver især hinandens konstante nærvær fra? Av. Det skurrede lidt i min egen ret ifavnske tilgang til livet med mine piger.

Lilla awesomeness

Og vi springer lynhurtigt videre til mit nuværende strikkeprojekt. Eller et af dem. Et projekt, der blev trævlet op tre gange, før jeg var tilfreds med garnvalg, pindtykkelse og halskant. Jeg strikker endnu en flæsebluse (se min første version her), og har fundet en garnfarve, der næsten minder om den hypede lilla  Ganni-strik, som jeg forelskede mig dybt og indeligt i, da jeg så denne tjekkede dame med den på til et arrangement inde i byen for en måneds tid siden. Processed with VSCO with f2 presetFørste forsøg så ud som herover, og jeg kom temmelig langt, før jeg fandt ud af, at blusen ville blive for tynd og gennemsigtig til min smag. Nu kombinerer jeg de to typer garn som på billedet herunder, og det bliver vist ret perfekt. Begge garner er fra Drops og er henholdsvis Brushed Alpaca Silk og Alpaca. Det bliver en lækker kombination, og Drops-garnt koster som sædvanlig ikke en krig, hvilket betyder, at jeg ender med en bluse for cirka 230 kr. Bum. Det er dæleme billigt for en bluse i ren alpakka, silke og mohair.

Processed with VSCO with f2 preset

Perfekt efterårsbagværk

Og her har du altså familiens foretrukne bagværk. Kanelsnegle går ALTID rent hjem her i huset. Alle elsker de små snaskede smørsprøde basser. Jeg bagte en omgang i sidste uge, som ærligt er nogle af de bedste, jeg nogensinde har bagt. De store mængder af smør, gjorde selve brødet sprødt og lækkert, og sneglene var gode og ikke tørre selv på tredjedagen.

Jeg brugte denne opskrift med lidt ændringer. Perfekt bagværk også i denne uge, siger jeg jer.
Processed with VSCO with f2 presetGod efterårsferie <3


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

4 Comments

 • Tina KH 16. oktober 2017 at 23:27

  Smukt strikketøj og lækker kage:-)
  Dejligt filmen fanger så godt, så kan vi også drage afsted og se den.
  Rigtig godt efterår!

  Reply
  • plummum 16. oktober 2017 at 23:43

   Tak <3 Også til dig.

   Reply
 • Eva Jørgensen 21. november 2017 at 8:28

  Vil du afsløre hvad farverne på det smukke garn hedder?

  Reply
  • plummum 21. november 2017 at 10:36

   Det kan du tro, jeg vil 🙂
   Alpakkaen hedder Isblå (8105) og den børstede silke/alpakka hedder Lys Lavendel.

   Reply

Leave a Comment