Ballonjakken i must-have farven

P1012078Min pink Ballonjakke har været vældig populær blandt jer, og jeg kan endda se, at den begynder at dukke op rundt omkring i ‘min’ farvekombination. Det synes jeg ærlig talt er vildt skægt og skønt. Jeg får stadig mange spørgsmål til jakken, og derfor samler jeg her lidt nyttig info, så mine svar ikke er spredt udover ti posts på Instagram.

Egentlig er jeg i tvivl om, hvorvidt alle mine færdige strikkeprojekter skal havne på bloggen, men så længe I viser så god interesse, giver det god mening, ikke?

Min Ballonjakke er strikket op i én tråd Tilia og én tråd Peruvian begge fra Filcolana. En rigtig lækker og  ‘tung’ kombination, som i virkeligheden kan bruges året rundt. Jeg bruger flittigt min jakke nu som cardigan inden for, og til foråret er den genial at svinge over sig som en let jakke.

Den er strikket i farverne Ballerina 318 (Peruvian) og Peach Blossom 335 (Tilia).

Og et lille tip. Peruvian er et oplagt splejsegarn, hvilket giver dig muligheden for at slippe for at hæfte 117 ender til allersidst. Der går en del nøgler Peruvian til jakken, og splejsemuligheden er derfor super kærkommen. Jeg bruger denne metode, når jeg splejser (udover, at jeg splejser ca. 10 cm. af garnets ender og ikke kun 3-4 cm.).

Mange af jer har spurgt, om jeg har strikket Ballonjakken længere end det opskriften foreskriver, og nej, det har jeg ikke, men jeg er ikke så høj og har strikket cardiganen i en small, selvom jeg med lethed kunne have haft en xsmall. Jeg er blot glad for chunky og oversize strik i øjeblikket.

Mønsteret til Ballonjakken finder I lige her. Og så et lille garntip, hvis I er lynhurtige (det er i øvrigt fuldkommen usponsoreret). Jeg kan se, at Dalsgaardgarn.dk har åbningstilbud med 30 % rabat på ALT frem til 1. februar. Der kan man både finde Tilia og Peruvian.

b40c0df2-fbcb-4ee8-88dd-9d2b7115ecd9P1012080Og på falderebet. Skulle du have rester tilbage fra din Ballonjakke, så kan jeg varmt anbefale jer at strikke en ‘Ganni’-hue også. Den finder I gratis mønster til lige her. Jeg strikkede min hue på en god aften, og den er perfekt til den garnkombination. P1012085Spørg endelig for uddybende info.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

10 Comments

 • Stine 22. januar 2018 at 18:05

  Den er så mega flot! ? Hvor mange nøgler går der til sådan en skønhed?? Jeg tænker lidt på prisen for sådan en sag ☺️

  Reply
  • plummum 23. januar 2018 at 10:21

   Husker det ikke, men tjek opskriften ud, hvor garnmængderne står angivet for alle størrelserne. Jeg linker direkte til opskriften 🙂

   Reply
 • Søs 23. januar 2018 at 10:33

  Det er simpelthen så smuk et farvevalg. Kan godt forstå mange bliver inspireret, den emmer jo af forår og varme.

  Reply
  • plummum 23. januar 2018 at 10:43

   Tusind tak. Ja, jeg er simpelthen også så glad for den 🙂

   Reply
 • Sabina 3. februar 2018 at 8:21

  Hvor mange nøgler brugte du til huen?

  Så fine sager du laver! Jeg bliver meget inspireret. Jeg synes ikke du skal tænke så meget over, at dit strik fylder så meget på bloggen. Jeg klager i hvert fald ikke! Jeg har fulgt med længe (min dreng bliver 6 om lidt, min datter er lige blevet 6, vi er i gang med at renovere en villa, og jeg ELSKER at være kreativ).

  PS: hvad er i endt med at gøre ved jeres trappe? Eller har besluttet at gøre ved den? Jeg kan huske du på Instagram spurgte folk til råds.

  Reply
 • Sabina 3. februar 2018 at 8:22

  Min datter er lige blevet 3 that is…??

  Reply
 • Slow Monday i grønne popcorn – plummum 26. februar 2018 at 13:57

  […] det, før den poppede sag var af pindene igen. Et hurtigt projekt i denne strikkers verden, der (som Ballonjakken) strikkes op i Tilia (Sage) og Peruvian (Rime Frost) fra Filcolana. Den blanding gør bomberen […]

  Reply
 • Garderobefavoritter hos pigerne og designtanker fra en femårig – plummum 9. marts 2018 at 12:22

  […] mine piger. Det går ærlig talt ikke godt med at nå det mål. Siden januar er det blevet til en Ballon-jakke, strømper, et hav af huer, en Popcorn-bomber, et par små tasker og nu snart en Ballon-sweater. […]

  Reply
 • Weekenddate med pink ven, fødselsdags-galore og ny must-have bog – plummum 13. april 2018 at 12:07

  […] Læs også: BALLONJAKKEN I MUST-HAVE FARVEN.  […]

  Reply
 • Granny – plummum 30. april 2018 at 7:55

  […] kommer snart hos PetiteKnit og er den tredje i rækken i hendes ballonserie bestående af jakke, sweater og snart cardigan. Skynd jer at købe garn til formålet. Der går ikke længe, før […]

  Reply

Leave a Comment