Vinterferie i børnehøjde. Og lidt i morhøjde

ad08bf26-17e6-48a6-8dcd-36cd44f2e83bIndeholderreklamePigerne og jeg har vinterferie i denne uge. Ikke farmand. Han har rygende travlt på arbejdet. Ferien nydes derfor i København og omegn, og heldigvis for os er der et hav af børnevenlige aktiviteter, man kan kaste sig over. Se fx Børn i byens store vinterferie-guide, som jeg selv har hevet frem et par gange.

Vi forsøger at lægge en aktivitet ind på to-do listen dagligt. Ikke nødvendigvis noget vildt og dyrt, men med en aktiv (snart) 3-årig og ligeså aktiv 5-årig i huset, er lidt god underholdning kærkomment for alle. 

Apropos hav af aktiviter. I forgårs tog vi turen til Amager for at besøge Den Blå Planet. Næsten fire timer fløj af sted i det store akvarie, før vi vendte næsen hjem igen. Vi har været på planeten flere gange, men det var første gang, at alle parter fik så stort udbytte af besøget. Så mange “wauuuu, se lige dér…” røg konstant gennem luften, og jeg overvejer stærkt at anskaffe os årskort dertil. Det er lærerig sanseforkælelse, når det er bedst – både for børn og voksne.

P1012213Jeg er vokset op med akvarie i mine forældres stue gennem 80’erne og 90’erne, og jeg kunne få timevis til at gå med at observere det stille liv inde i akvariet. Det er svært meditativt. Jeg fik sågar mit eget lille akvarie på værelset, som dog til sidst blev en tilvokset algesuppe :/
P1012222 b8248d26-4157-47ef-8226-652b79cc26ceRørebassinet er altid et hit hos pigerne. Ældsten fik lov at holde en lilla søstjerne under vandet, og det taler vi stadig meget om 🙂

P1012236

En lille kravedetaljer. Paelas Kragegenser er stadig en af mine favoritter. Den blev strikket af farmor til ældsten for mange år siden, og nu bruges den flittigt af lillesøster.

e52e2cdc-9458-4b7d-a66c-343c258094dcEn tur på legeplads – måske efterfulgt af en lille tur på café for varm kakao er også en glimrende vinterferieaktivitet. Vi opdagede en ny fed legeplads i vores hood i går, og den brugte vi en del tid på, før hænderne var så kolde at vi måtte søge varme (og kakao med skumfiduser) indendøre på et af vores stamsteder til den slags.

P1012207Og en lille smule tid til mig og mine sysler, bliver der også i ny og næ. Ikke meget dog. Jeg færdiggjorde min Popcornbomber i går, og i skrivende stund ligger den til tørre nede i vaskekalderen. Camilla udgiver snart en opskrift, og jeg lader jeg vide, når den kommer. I er mange, der allerede har spurgt efter en opskrift.

Hvad har vi mere på tapetet her i vinterferien? Mere legeplads – helt klart, fødselsdagsfejring af lillesøster og måske en tur i bio. Holder I også ferie i denne uge? 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Julie 18. februar 2018 at 23:31

  Hej.

  Ja den blå planet er skøn – men hvis du overvejer årskort så tjek pandeklubben ud – “en masse årskort” under et – som vidst nok koster 300 kr om året.. Gælder fx også til zoo, Knuthenborg og andre.. selvfølgelig skal man som forældre stadig betale den stjernedyre takst hvor man nu vil ind – men det gør dog at vi lidt oftere selv kommer afsted ?

  Reply
 • Påskeplaner, påskestrik, familietid – plummum 28. marts 2018 at 21:55

  […] Den Blå Planet, som var en stor succes i vinterferien. […]

  Reply

Leave a Comment