Fødselsdagsfejring i børnehaven med bananis

Mit yngste barn er lige fyldt 3 år, og ældsten fylder 6 år i dette forår og er i øvrigt med hastige skridt på vej ind i skolelivet. Wauw altså…

I går fejrede vi lillesøsters fødselsdag i børnehaven sammen med pædagogerne og alle de søde børn. Vi havde pølsehorn (som lader til altid at være en sikker vinder) og bananis med. Bananisene var også et stort hit blandt ungerne, og de er drønnemme at lave. Vil du kopiere idéen så se med her.

Du skal bruge

 • Ca. 15 modne bananer (eller juster selv i forhold til antallet af børn)
 • Mørk chokolade (omkring 600 gram til de 30 bananis)
 • drys til toppen (kan sagtens udelades helt, men har dine børns institution ikke nul sukker-politik, kan du give den gas med farvestrålende sukkerlir)
 • Ispinde af træ

Sådan gør du

Skræl alle bananerne og skær dem i halve. Stik forsigtigt ispinden godt ind i bananerne. Placer dem nu i din fryser, så de ikke rører hinanden. Jeg puttede mine bananer i en fryseskuffe i to lag adskilt af bagepapir. Bananerne skal fryses i minimum 3 timer eller natten over.

Kort før servering er det tid til at pynte banaerne med chokolade og topping. Smelt chokoladen i vandbad – gerne i en aflang beholder, så det er nemt at få store dele af bananen ned. Smelt evt. kun lidt chokolade ad gangen for at have styr på den under hele processen. Pas på med vand og damp, der får den smeltede chokolade til at gryne øjeblikkeligt. Når chokoladen er helt smeltet dyppes bananerne en efter en. Drys med det samme din topping på, før chokoladen stivner.

Når du er alle bananerne igennem, er de klar til servering. Isene er dekorative og smager skønt. Banan får en lækker konsistens ved frysning, så man næsten får følelsen af at slikke på en rigtig flødeis 🙂

Tip: Bananerne med choko og topping kan sagtens fryses igen i kort tid inden servering. Det gjorde jeg, før de skulle tranporteres ned til børnehaven.

God weekend til alle jer. Jeg kan se frem til sushi med pigerne og sofahygge med selv samme før putning <3 Har du en rest flydende chokolade tilbage i dit vandbad, så hæld det ud på bagepapir og pynt med det, du lige har i skabene og lad stivne. Et lækkert chokoladebrud er ikke at kimse ad. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • L 25. februar 2018 at 21:37

  God idé. Hvilken chokolade har du brugt?
  Der er vel også sukker i chokolade?
  Jeg tænker på sukker politiken ?

  Reply
  • plummum 26. februar 2018 at 12:11

   Jo, der er nemlig også lidt sukker i mørk chokolade, men jeg fik allernådigst lov at dyppe bananerne i chokoladen ?
   Bruger blot en god mørk chokolade med 70 % kakaoindhold.

   Reply

Leave a Comment