Slow monday i grønne popcorn

Det er i høj grad en slow monday på hjemmekontoret. Dagen startede hos søde Therese, der spontant inviterede på morgenkaffe i køkkenet efter aflevering af unger. Dét er en god måde at starte dagen på. Jeg er stadig en smule ramt af lørdag nats strabadser, der endte på en røgfyldt bodega i vanvittigt godt selskab – en rolig mandagsopstart var tiltrængt.

Jeg er hoppet i min grønne popcorn-bomber for første gang, efter den blev færdig for en uges tid siden, og den skal det handle om i dag. Mønsteret er nemlig også kommet til salg, og det skal I ikke snydes for.

Præcis 12 afteners strik tog det, før den poppede sag var af pindene igen. Et hurtigt projekt i denne strikkers verden, der (som Ballonjakken) strikkes op i Tilia (Sage) og Peruvian (Rime Frost) fra Filcolana. Den blanding gør bomberen perfekt tung og stiv, som en bomber helst skal være. Bomberen klippes endda op til sidst, så man slipper for de mange vrangpinde, hvilket er med til at speede hele strikkeprocessen gevaldigt op.

Er du i tvivl om, hvordan de små popcorn strikkes, så se min video herunder, der guider dig fra a til z:

Herunder er et par procesbilleder og lidt af bomberen i brug:

Min oprindelige tanke var selv at betrække knapper for et lækkert tone i tone-look, men det lykkedes mig ikke at finde det helt perfekte og matchende stof trods besøg i mange forskellige stofbutikker. Jeg endte derfor med matte plasticknapper i samme nuance. 

Opskriften til bomberen finder I lige her. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

12 Comments

 • Jane 26. februar 2018 at 15:44

  Sikke en skøn farve 🙂

  Reply
  • plummum 26. februar 2018 at 15:45

   Tusind tak! Jeg er også endt med at blive virkelig glad for den. Den er ikke helt i min lyserøde comfort-zone, men det er så forfriskende med en ny farve i garderoben.

   Reply
 • Therese 26. februar 2018 at 16:55

  Den er så smuk til dig 🙂

  Tak for en dejlig morgen. Morgenkaffe er slet ikke en tosset idé på en mandag.

  Reply
  • plummum 26. februar 2018 at 17:24

   Slet ikke en dårlig ide, nej. Mere af det <3 Og tak, kære du 🙂

   Reply
 • Vinterfrost og arkæologiske udgravninger - vinterleg når det er bedst 26. februar 2018 at 17:58

  […] haft en blid overgang i dag, hvor dagen startede med hyggelig morgenkaffe. Spontant skrev jeg til skønne Signe, der meget gerne ville komme forbi til en kop kaffe. Vi sludrede i et par timer, og endte med at […]

  Reply
 • Marianne 6. marts 2018 at 15:55

  Virkelig en fin farve, du har strikket den i. Jeg har lige købt opskriften, og eftersom det er første gang jeg strikker en cardigan, er jeg lidt i tvivl om opskriften. Er det rigtig nok, at den strikkes på en rundpind, og man derefter klipper cardiganen op? Jeg får allerede nu lidt angst af at skulle klippe i mit strikketøj 😉

  Reply
  • plummum 6. marts 2018 at 15:57

   Det er helt rigtigt, ja 🙂 Og du skal ikke have angst, selvom jeg dog godt forstår dig. Tænkte på samme måde første gang. Men det er så let. Du skal blot sørge for at sikre maskerne på symaskinen først 🙂 Held og lykke

   Reply
   • Marianne 12. marts 2018 at 6:10

    Okay, det må jeg prøve. Konsulterede også en af mine bedste strikkevenner (youtube), og det så ikke så farligt ud, som først antaget 😉 Tak for svar 🙂

    Reply
 • Julia Victoria kristoffersen 17. oktober 2018 at 9:08

  Hej Signe

  Dejligt med at guide til popcorn, den kommer jeg helt sikkert til at nyde godt af! 😀 Men jeg er løbet panden mod muren med opskriften og håber du kan hjælpe 🙂

  Det er denne sætning der volder mig problemer : Fremadrettet skal din udt laves omkring disse 3 x 4 r m på hver 2. omg.

  – Jeg er i tvivl om hvor jeg kan lave mine udtag. Det kan da ikke passe jeg skal udtag i de 3 masker mellem mine udtag vel ? Håber du kan hjælpe selvom opskriften må være langt 😀

  Du skal nu markere dine udtag til raglan:
  hvor du skal lave dine raglan udt. Start fra omg start:
  Strik 13 r, hø udt, 3 r, ve udt, 9 r, hø udt, 3 r, ve udt,
  27 r, hø udt, 3 r, ve udt, 9 r, hø udt, 3 r, ve udt, 13 r, 1 vr, 5 r, 1 vr.

  Fremadrettet skal din udt laves omkring disse 3 x 4 r m på hver 2. omg.

  Dine popcorn starter, når du har strikket 2 omg med udt. Disse skal
  strikkes på hver 16. m og med 18 omg i mellem. Placer din 1. omg popcorn
  på flg måde:

  Reply
  • plummum 17. oktober 2018 at 9:15

   Du laver en udtagning på hver side af de tre masker hele vejen rundt (altså i alt fire gange på en omgang. Det vil sige 8 udt på en omg. Giver det mening?

   Reply
 • Anonym 17. oktober 2018 at 20:55

  Fantastisk! tak tak, nu kan jeg endelig komme videre 😀
  Tak igen

  Reply
  • plummum 17. oktober 2018 at 21:00

   Dejligt 🙂 God fornøjelse!

   Reply

Leave a Comment