Når man gerne vil designe sin egen strikkede garderobe

Vil du også gerne give dig i kast med mere freestyle i dine strikkeprojekter og måske designe dine helt egne projekter fra bunden? Det vil jeg, og i dag kan du læse om mine forberedende øvelser og få et glimt af den perfekte lilla mohair, som vi åbenbart er en del strikkere, der leder efter i disse måneder. Der er dømt lilla fever über alles. 

Jeg er nået dertil i min strikke’karriere’, at det nu synes for fedt at nørde diagrammer. En gang afskyede jeg opskrifter med diagrammer. Synes, de var besværlige, og jeg kunne ikke helt finde hoved og hale i læseretningen osv. 😉 Nu anskaffer jeg mig bøger kun med mønstre for at studere deres fremkomst nøje.

Jeg har lige fået to nye af slagsen (ok, de første af den slags i min samling) hjem. Den ene kun med blomster og bladmønstre, som jeg har en stor svaghed for p.t. Se fx min opskrift på en clutch med bladmønster her. Den anden bog er en populær sag blandt mine ‘strikkekolleger’, kan jeg se.

Bogen hedder noget så enkelt og sigende som 300 strikkemønstre (reklamelink) og den indeholder, ja, 300 forskellige mønstre og dækker både hulmønstre, strukturmønstre, snoningsmønstre, jacquard osv. Bogen har samlet en lang række originale strikkemønstre samt en masse nye med præcise anvisninger og letlæselige diagrammer. Måske et must i enhver strikkers samling af strikkebøger, hvis man har lyst til selv at prøve kræfter med eget design af tøj med mønsterstrik.

Man kan naturligvis finde en masse mønstre og diagrammer via Pinterest og forskellige strikkesites, men det er en kæmpe fordel at have mønstrene samlet i ét opslagsværk. Jeg er fan.

Mønstrene er lige til at springe ud i, og de kan sættes sammen i en uendelighed, gentages mange gange i linjer eller rækker, eller hvad man synes, giver mening.

Læs mere og køb bogen her hos Hobbii (reklamelink). 

Første eget projekt

Jeg har selv tusind idéer i hovedet, og så snart min Ballon sweater for PetiteKnit er færdig, skal jeg strikke en bluse til husets femårige i to tråde mohair. Hun har bestilt farverne, og jeg bestemmer designet. Lige nu har jeg to skitser at arbejde med. Den ene er tegnet op med noter und alles – og er faktisk helt uden struktur eller andre mønstre, og den anden og nyeste idé er endnu ikke endt i skitseform på papiret og er en smule mere avanceret. Uh, det er spændende, og det kribler i mine fingre for at komme i gang.

Lilla feber 

Garnpusher har netop fået en helt perfekt lilla i deres Superkid mohair-sortiment, og den skal blusen mestendels bestå af. Gul og lyserød, som var på ældstens ønskeliste, skal også indgå i blusen. De tre farver sammen spiller så smukt.

Jeg glæder mig til at vise mere, så snart jeg er kommet i gang med processen.

Lidt ekstra billedspam af både garn og bog:

*En oversigt over de fineste hulmønstre. 

*Jeg ved ikke, hvad der sker for den lilla fever, der raser over alt. Men jeg er selv totalt ramt. Find denne lys lilla mohair her

*Den her lille Tidsel er noget af det sødeste og skal med sikkerhed ende på en af mine projekter en dag. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Farvel til snot og hoste. Aftale? – plummum 21. marts 2018 at 20:35

    […] så måske det allermest spændende (for mig) lige nu. Selvom jeg har et mohair-projekt, jeg skal have ført  ud i verden, så fik jeg en idé i går. Jeg vil strikke en fin sommertop til pigerne i garn, der ikke er for […]

    Reply

Leave a Comment