Grundlovsferie: øjebæ i haven, hækle-newbie, Fars Dag, stranddag…

Grundlovsdag i år blev til en miniferie, da både fredag og mandag blev inddraget i en skøn forlænget weekend med sommer i haven fra morgen til aften. Det er nu, det giver allerbedst mening at have have og hus. Døren i køkkenet er notorisk åben disse dage, og pigerne kan suse ud og ind som de vil.

På ganske få dage har vi nået en hel del – både på venne-, familie- og kreafronten – sidstnævnte gælder mest undertegnede. I skal få et par glimt i ikke kronologisk rækkefølge.

Grundlovsstrik

Aftenens tirsdagsstrik med finkerne blev lavet om til grundlovsstrik i formiddagstimerne hos søde Therese. Smut lige ind forbi hendes blog via linket, hvis I er til havelir. Hun er nemlig ret god til det der med blomster, planter, buske og træer, og jeg bliver altid selv mega inspireret til at plante løs i min egen have, hver gang jeg har været på visit hos hende. Og hun har tilmed lige fået høns. Nogle pæne instavenlige hønsedamer 😉

Men grundlovsstrik. Det er et koncept, der holder. Børnene, der normalt ikke hører til i vores lille klub, var med denne gang, og de legede herligt sammen non-stop fra start til slut. Jeg er simpelthen vild med det.

Haven strutter og tørster

Og apropos haver. Alt går amok i vores have for tiden. En meget varm maj har fået det hele til at strutte (og tørste!), og højbedene er ingen undtagelse. Lige nu tjekker jeg vores små gule squash hver dag, der synligt vokser fra dag til dag.

Også tomatplanterne, der startede som små bitte frø i mit vindue, har snart vokset mig over hovedet og jordbærbedet bugner. Det er en fryd med den have for hele familien. Det siger jeg jer. Øjebæ

Og se nu lige. Haven har fået sig ny beboer af trampolin. Den blev sat op i lørdags, og vi har allerede brugt mange timer på den – alle sammen. Den skulle først være ankommet næste år, fordi vi har et haveskur, der skal hives ned, et nyt, der skal bygges op osv. for at skabe plads, men vi kunne ikke vente mere.

En hurtig beslutning om at købe en brugt trampolin blev taget den ene formiddag, og 24 timer efter kunne vi hente denne ven i Charlottenlund. Vi måtte slippe sølle 500 kroner, og trampolinen er kæmpe fin til vores behov de næste mange år. Win for alle.

Jeg hækler

Så skete det. Jeg havde lovet mig selv, at 2018 skulle blive året, hvor jeg lærte at hækle, og nu fik jeg gjort alvor ud af den plan. Jeg har aldrig hæklet før, og derfor skulle projektet være über begyndervenligt.

Jeg er typen, der er motiveret af slutproduktet (nok mere end af selve processen, selvom den også er motiverende), når jeg kaster mig ud i kreaprojekter. Jeg kan med andre ord sagtens strikke en lang cardigan på små pinde i størrelse voksen, når jeg glæder mig til at iføre mig det færdige resultat. Til gengæld bliver jeg ret umotiveret af at strikke en karklud, hvis det ikke lige er dét jeg står og har brug for. You see? Derfor var en karklud/grydelap/gæstehåndklæde også udelukket som første hækleprojekt.

Jeg kastede mig i stedet over en laber lille sommer-clutch, som jeg kan bruge til pung, mobil, nøgler osv. på farten. Jeg bestilte dette kit fra We Are Knitters til en Rosella Clutch, og den var i sandhed let at hækle. Det tog mig få timer den ene dag, og den næste dag kunne jeg montere den lækre lukkemekanisme, som følger med i kittet. Nu mangler tasken dekoration og for (se min guide til at sy for i en strikket/hæklet taske her), og derefter kommer den på bloggen i et selvstændigt indlæg. Det var sjovt, og jeg springer muligvis ud i mere hækleri en anden god gang. Der findes så mange lækre clutches, som jeg gerne ville give et skud med hæklenålen. Første step er at lære at hækle andet end fastmasker i et rektangulært stykke 🙂

Fars Dag er stranddag

Eftermiddagstimerne – efter strik hos Therese – blev brugt i Amagerstrandpark. Vi blev blæst totalt igennem, kunne ikke finde en parkeringsplads før efter 100 år, stod i kø i tre kvarter(!) i en iskø, men turen var fed uanset.  Jeg ved ikke, om vores is var ventetiden værd, men is skulle der til. Egne idéer, egne designs

Og lidt mere fra kreafronten. Jeg er for første gang længe fuldkommen fri af teststrik-projekter, og selvom jeg elsker at teststrikke for dygtige strikkedesignere i hele Norden, så er det rart, at jeg lige nu kan lægge fokus på mine egne idéer. Jeg har hovedet fyldt med mine egne designs, som jeg gerne vil prøve af.

Fx den lilla top med fletning i forgrunden, som jeg p.t. er løbet tør for gang til. Jeg håber på en fin sag, der bliver både rå og feminin i snittet på én og samme tid. Den er strikket op i tre tråde Coast fra Garnpusher.dk, som bliver overraskende let og luftigt på en pind 7. Men stay tuned, hvis I vil se mere til den. Jeg kommer med en update en af dagene og håber endda at kunne udgive en opskrift på toppen også. Jeg har i høj grad blod på tanden i forhold til at strikke frit og uden opskrift. Mere af det.

Og hvor er det fedt at kunne iføre sig lækker strik, selv på de allervarmeste dage.

Tak fordi, du læste med <3


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Pia 7. juni 2018 at 21:16

  Dine toppe er super fine – glæder mig til at se opskriften!

  Reply
  • plummum 7. juni 2018 at 21:17

   Så dejligt at vide 🙂

   Reply

Leave a Comment