Listen med lækre vanter du selv kan strikke til ungerne

Det er blevet efterår, kære venner. Fra den ene uge til den anden kom den kolde vind og gjorde vores hænder til små nærved frosne lapper på cykelturen om morgenen. Derfor må der vanter til. Især pigerne, der har en del udeliv i løbet af en dag i børnehave, frit og skole, skal have sig et par nye vanter. Denne sæson vil jeg selv strikke deres vanter, og jeg går i gang, så snart min Chunky Sally er fløjet af pindene.

 

Jeg kæmper en smule med hjemmestrik til min mindste p.t. ALT klør, mor! Men min 6-årige er begejstret for det hele (især hvis jeg ikke sparer på pangfarver og glittergarn).

På Instagram fik jeg en masse fin votte-inspiration, og jeg har lavet en liste til jer, så I også kan få glæde af de gode forslag. Listen kommer både som billede og som klikbare links under billedet. Listen under billedet vil blive udvidet løbende, når jeg får gode tips eller selv finder vanter, der er værd at tilføje.

Jeg starter selv med et par simple glatstrikkede vanter fra enten Yarnfreak eller Strikkezilla. Begge versioner giver en fin basis for at lege ekstra med lækre farver og glimmerstriber, uden at udtrykket bliver rodet.

Hvad er godt vantegarn? 

De kloge siger 100 % ren uld af flere årsager. Det tørrer hurtigere, når vanterne er blevet våde, (end hvis der er syntetisk materiale i garnet), og det holder tilmed hænderne bedre varme. Jeg overvejer selv at strikke Strikkezillas barnehagevotter op i Semilla fra BC Garn (reklamelink), som kommer i mange fine farver eller i Ônling No. 2, som jeg er blevet svært glad for på det seneste.

Og så har Thea Rytter givet mig et godt tip. Lad dine børne vasker hænder med vanterne på og fyld gerne godt med sæbe i vandet. Det vil filte overfladen af garnet ganske let, så vanterne bliver helt tætte og sidder perfekt på barnets hænder. Smart!

Skal I selv i gang med at strikke vanter i år?

Jeg har også planer om vanter til mig selv, men pigerne først… Vanterne på det allerøverste billede er i øvrigt disse lækkerheder fra Ônling og til voksne. Jeg er vild med color block-effekten.

Hvis I har vanteinspiration, som ikke er på listen, så råb gerne højt, så vi kan udvide den.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

Leave a Comment