Minder med morfar

Kom med mig ned ad mindestien i dag, hvor det dels handler om min fars 60-års fødselsdag på Mallorca og dels om lækre fotobøger fra Picta.dk, som du kan erhverve dig for en slik resten af året. Fotobøger er en eminent idé til julegaver til dem, du har kær, og så er de tilmed sjove at skabe.  

For præcis et år siden samlede min far hele familien på Mallorca for at fejre sin 60-års fødselsdag. Han ville nyde nærværet og de tætte relationer og droppe den store festivitas.

Vi boede knaldgodt i et stort, gammelt Mallorcinsk hus i Cala d’or i første række ned til den smukkeste turkisblå lagune. Det var ren zen at lade tankerne vandre og efterårssolen varme næsen i de omgivelser. Vi kørte store dele af øen rundt gennem syv dage, og nåede steder som Port de Sóller, Deyá, San Salvador og naturligvis Palma. Den ø kan så meget, når man holder sig væk fra de mest turistede steder og søger ud og væk til de søvnige bjergbyer.

De strandede digitale billeder 

Jeg skød en masse billeder til min far den uge, så han kunne få en dejlig bunke med minder på print kort efter ferien. Alle billederne har dog ligget på mine digitale enheder lige siden. Sådan sker det ofte for mig med billeder den dag i dag. For et par uger siden fik jeg taget mig sammen til at samle alle Mallorca-billederne, der dels lå på telefonen og dels på min Mac.

Autentiske hyggestunder

Jeg samlede alle billederne i en separat mappe og derefter byggede jeg den fineste fotobog hos Picta.dk til min far. Det kan så meget mere at få billederne samlet i fysisk form. Sådan en fotobog kan samle hele familien i en hyggestund, mens der mindes, snakkes og grines. Det er til sammenligning lidt mindre autentisk at samles om en iPhone for at kigge billeder.

Picta.dk er Gyldendals nye service, og de har – udover fotobøgerne – en lille fin samling produkter, du kan personliggøre med egne billeder.

Nem og enkel service

Jeg har lavet flere fotobøger som gaver gennem tiden, men Picta er uden sammenligning den mest enkle service, jeg hidtil har gjort brug af. Det var nemt at ændre format og skabelon på de enkelte sider samt at ændre i billedrækkens kronologi uden at lave rod i det hele – noget, jeg tidligere har haft store udfordringer med. Jeg lavede fotobogen en sen aften i al hemmelighed i mine forældres køkken, og hele skabelsesprocessen var i sig selv en sjov og kreativ proces.

Nu jeg var i gang, røg der også to søde madkasser i den virtuelle indkøbskurv. Pigerne er vilde med madkasser(!), og nu har de også et eksemplar med sig selv på.

Jeg overvejer stærkt at få lavet en dublet af fotobogen, som vi kan have stående i reolen herhjemme. Pigerne har allerede bladret morfars bog igennem et hav af gange og elsker at se billederne af sig selv og resten af familien. Og åh, hvor er der også sket en kæmpe fysisk forandring med de to starutter på blot et år.

Bogen er en fødselsdagsgave fra pigerne til morfar, og jeg glæder mig lige så meget som pigerne til at se morfars reaktion på, når han får den overrakt i morgen. Psst, han har i øvrigt fået strenge ordre på at holde sig væk fra bloggen i mellemtiden 😉

Fotoprodukter med kæmpe rabat 

Jeg har fået en unik rabatkode at dele med jer, som giver hele 50 % rabat på alle Pictas produkter. Koden er PLUMMUM18 og gælder til og med den 31. december 2018. Vær opmærksom på, at du kun kan benytte én rabatkode ad gangen og ikke kan kombinere den med andre tilbud. Udover min unikke rabatkode har Picta.dk fri fragt resten af 2018, men det tilbud kan altså ikke kombineres med koden til de 50 % rabat. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment