Nerd Alert: Når du skal købe strikkepinde

Jeg har længe lovet et indlæg om mine foretrukne strikkepinde, og det skal I få i dag. Det er noget af det, jeg bliver spurgt allermest til på min Instagram-profil. Det kan nemlig være lidt af en jungle at finde rundt i det kæmpe udvalg, der findes på markedet.

Indlægget er yderst strikkenørdet – så er du advaret 😉

Når man begynder på en ny hobby, som jeg gjorde med strik for godt 3,5 år siden, suser man ikke nødvendigvis ud og køber udstyr for fleretusinde kroner. Du starter med det allermest nødvendige for at aflure, om den potentielt nye hobby overhovedet er noget, der bider sig fast. Sådan startede jeg, og det var en jungle at finde ud af, hvad der var godt og skidt. Nogle advokerede for pinde i oliventræ, andre for messing, nogle tredje for bambus osv…

Hvor skal du starte?

Det handler naturligvis også om personlige præferencer og om at finde ud af, hvad du skal have i din udstyrskasse for at være dækket godt ind til de typer garn og opskrifter, du normalt foretrækker. Derfor kan det være, at du foretrækker andre pinde end mig, men her får du mine erfaringer, som jeg håber vil være med til at give dig et godt grundlag for dit næste pindekøb.

Hobbyen, der blev en livsstil

Min nye hobby blev hurtigt meget mere end en hobby. Det blev nærmere en livsstil, og strik og garn overtager tilsyneladende mere og mere af mit hjem og mine tanker – og af mit job. Jeg endte hurtigt med at købe forskellige strikkepinde i tide og utide i de lokale strikkebutikker. Først manglede jeg en bestemt størrelse pind, næste dag samme størrelse pind, men med en anden wire-længde, og sådan blev det ved et par år.

…lad os lige spole tiden endnu mere tilbage. Jeg startede nemlig med at strikke med min farmors gamle udstyr. Min kære farmor, som ikke er mere, var en dygtig og inkarneret strikker, og jeg arvede alt hendes udstyr. Og det siger jeg jer – der er en enorm forskel på fordums tiders strikkeudstyr, sammenlignet med det vi har i dag. Så. Gør dig selv den tjeneste, kære nystrikker, ikke at finde 40 år gamle pinde frem fra gemmerne, når du skal lære at strikke. Det duer ikke.

Frem til nutiden igen, mine damer. Dér besluttede jeg, at et komplet rundpindesæt med udskiftelige wire i forskellige længder ville være vejen frem. Allerede på det tidspunkt var jeg forelsket i de tyske Addi-pinde (de faste af slagsen), som gør hele forskellen for mig. Garnet glider nemt og ubesværet, og man kan få godt med fart på i et langt stykke med glatstrik, når pindene er godt varmet op.

Jeg investerede i et Addi Click Basic-sæt med det patenterede plug-and-knit system, som jeg har sværget til lige siden. Edit: Addi-sættene kan bestilles direkte gennem min webshop. Jeg har taget sættene hjem, fordi det stadig efter så mange år, er mine foretrukne, og fordi jeg gerne vil have, at I får samme gode oplevelse. Pindene er geniale og der er ingen mærkbare overgange mellem pind og wire. Du skal være opmærksom på at klikke pind og wire ordentligt sammen, men derefter sidder de fast og smutter ikke op i tide og utide. Basic-sættet går fra størrelse 3,5 til 10 mm, og derfor har jeg forskellige pinde på 3 mm med i lommen på etuiet også.

Den seneste tid har jeg dog haft et behov for en anden slags pinde. Jeg manglede for det første ofte en wire på 40 cm (de er gode til ballonærmer og huer), og jeg manglede pinde med spidsere spids, som især er godt, når man strikker lace. Derfor bestilte jeg Addi Click Short Lacesom kan alt det. Og nu er jeg fuldkommen dækket ind.

Jeg har ikke købt ekstra pinde, siden sættet ankom. Begge sæt kan noget hver især, og jeg bruger dem til forskellige teknikker og typer af strikketøj. Fx er det rart at holde på de lange basic-pinde, når jeg har gang i et langt glatstrikket stykke på en sweater, hvorimod de korte pinde er gode til et helt ærme af den brede slags på en voksen-sweater (farvel til strømpepinde og magic-loop).

På sigt vil jeg bestille endnu et separat wire-sæt. Jeg har altid gang i mange projekter på én gang, og det er nemt og bekvemt at kunne lade en wire sidde i strikketøjet uden at skulle bruge hjælpetråde eller -pinde.

Værsågod, strikkeglade læsere. Jeg håber, at mine erfaringer kunne hjælpe jer lidt på vej. 

^^Her er mine pinde puttet i Gutten&Strikkemors rejse-organizer, som er helt genial til aftenerne i strikkeklubben og i det hele taget til at have pindene med på farten. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

7 Comments

 • ByBusk 23. november 2018 at 20:54

  Skal selv købe en af mine julegaver og kunne godt tænke mig et sæt pinde. Men er så meget i tvivl om det skal være basic eller lace, lang udgave. Hvordan er wiren på basic, kan man godt strikke magic loop med den? Kan godt lide tanken om at der er så mange størrelser i basic. Men lace lyse også godt fordi at de er spidse… Tænke tænke

  Reply
  • plummum 26. november 2018 at 9:40

   Uhm, ja det er svært.

   Jeg har så meget glæde af begge sæt. Basic-pindene er super komfortable i hænderne, fordi pindene har lidt længde, og Lace kan så noget andet…

   Der er forskellige wire-længder med til begge sæt, og magic loop kan strikkes med begge sæt. Jeg ville nok mene, at Basic-sættet er det, du skal starte med (de pinde er meget all-round), og så kan du altid supplere op med et Lace-sæt en anden god gang 🙂 Håber, det kunne hjælpe en smule.

   Reply
 • Laila Madsen 26. november 2018 at 19:45

  Hejsa 🙂
  Jeg vil så gerne købe GS_ORGANIZER // LARGE, men men men hvor kan den købes.
  Mange hilsner fra Laila

  Reply
  • plummum 26. november 2018 at 19:47

   Jeg linker til den i indlægget.

   Reply
  • Anonym 26. november 2018 at 20:13

   Det gør du nemlig 🙂 men jeg glemte at skrive, at de var udsolgt her!
   Kan det købes andre steder? (og hvis det skal/kan købes i Norge, er det så ikke dyrt at få sendt til DK?)

   Reply
   • plummum 26. november 2018 at 20:16

    Uhh, tror ikke, hun sælger dem andre steder end på sin shop 🙂 Spørg hende evt på Instagram (@guttenogstrikkemor) – hun plejer at svare lynhurtigt.

    Reply
 • Sådan kommer du i gang med at strikke – plummum 30. november 2018 at 11:43

  […] er individuelt, hvad du foretrækker, og netop valg af pinde er endnu en ting, der deler vandene. Læs her hvilke pinde jeg sværger til. Køb også en stoppenål og et […]

  Reply

Leave a Comment