How to: Dansekjoler til ægte dansebørn

Jeg har fået en ny dille, som stikker lidt ud fra mine vanlige projekter. En dille, der har betydet mindre strikning de sidste uger, end jeg bryder mig om. Jeg har strikkeabstinenser og 117 ufærdige projekter. Men hvad er så den nye dille? Jo, ser du, jeg syr dansekjoler. Dansekjoler med strut i skørterne, blonder og sten. 

Vi har to dansepiger her hjemme, og den ene af slagsen danser efterhånden en del turneringer i løbet ad året. Og der skal kjoler til. Fine dansekjoler, som er en vigtig del af den verden. I fredags brugte jeg en fridag på at sy to kjoler non-stop gennem mange timer til lørdagens turnering. Jeg glemte alt om tid og sted… og mad, og rystede en god del til sidst af både sult og en smule stress over følelsen af ikke at kunne nå at føre projektet til ende 😉

Fagre ny verden 

Det er endnu engang fagre ny verden, og jeg har researchet i flere uger for at finde frem til de teknikker og materialer, jeg skal gøre brug af. Jeg har allerede opbygget starten på et fint lille lager af skinnende sager, blonder og diverse bånd 🙂 Og gæt hvad? Det er simpelthen noget af det sjoveste at sy den slags. Min indre glimmerpige, kan slet ikke få nok. Min overlocker er på overarbejde og skyder gennem det ene stykke danse-lycra efter det andet, og jeg drømmer om at gå amok i funklende sten og andet lir, som gør sig godt på dansegulvet.

Det perfekte grundmønster 

Men altså, nu behøver du ikke selv have turneringsdansere på matriklen for at give dig i kast med kjoler som disse. Jeg bruger et grundmønster, der er lige så velegnet til gymnastik, dans hjemme i stuen, ballet eller you name it. Mønsteret hedder LEOTARD 3 og er fra Treasurie, og skal du finde lækker danse-lycra i et væld af farver, så tjek Sandies udvalg. Jeg har justeret mønsteret til alle mine kjoler, så de afviger i udtryk, men grundmønsteret er præcis det samme.

Køge bound

Weekenden bød på stævne i både latin og standard et sted i en hal i Køge, hvor vi har været en del gennem det sidste år. Latin-kjolen havde vi på plads, og derfor kastede jeg mig over en standard-kjole til ældstepigen og dansepartner. Syprocessen er spændende, og det er tilfredsstillende at få lov at skabe udtrykket helt fra scratch. Jeg har stadig meget at lære, men det må komme hen ad vejen.

Jeg advarede dig. Et lidt andet emne, end det du ellers møder her. Jeg håber, du trods alt kunne lade sig inspirere til et kjoleprojekt.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment