Kreative mål for 2019

^Få timer før kalenderen viste 2019 

Sidste år nedfældede jeg mine kreative mål for 2018 i blogindlægget her, og i dag deler jeg selvsamme – blot for indeværende år. Jeg er en listetype og er især vild med de manuelle af slagsen. Lister giver mig indre ro og lidt mere overblik i min ellers temmeligt ustrukturerede verden.

Jeg elsker lister så meget, at jeg – meget late-mover-agtigt i øvrigt – overvejer at springe med på bullet-journal vognen også. Jeg blev ekstra inspireret i går, da Dorte fortalte lidt mere om hendes tilgang til den disciplin.

Og hvordan gik det så med målene for 2018?

Før jeg afslører dette års mål vil jeg knytte et par kommentarer til 2018, som jeg i al beskedenhed satte tre mål op for. Læs eller genlæs hele indlægget her.

Mindre ego-strik lød første punkt. Dét mål kan jeg ikke påstå blev opfyldt. Ego-bunken voksede støt gennem alle månederne. Til gengæld fandt jeg på mirakuløs vis også rum til at strikke lidt ekstra til pigerne – ikke helt så meget, som jeg havde håbet, men lidt har også ret i dette tilfælde.

Sokkestrik stod der i punkt nr. 2, og det tog jeg faktisk fat på. Halvandet par blev det til, og så stoppede sokkelegen for mig. Jeg blev aldrig rigtig bidt af det, men det er begyndt at trække i mig igen. Sikke nogle fine sager, man kan strikke sig til – også til fødderne – og jeg skal som minimum give min ene Mercury sock en makker i år. Læs om min sokkestrikke-debut her. Jeg drømmer lidt om en storblomstret boks fyldt med håndstrikke konmari-foldede sokker 🙂

Mit sidste punkt på listen over krea-ambitioner for 2018 var at lære at hækle. Hækleriet kom der også hul på. Dog nåede jeg kun en clutch på en meget stor hæklenål, før jeg smed det fra mig igen. Clutchen kan I læse mere om her. Måske kommer der mere hækleri i år. Hvem ved?

Og nu til 2019’s mål

Mine krea-mål for i år indeholder ikke kun strik, og nogle vil måske mene, at de heller ikke alle falder inden for en ægte kreakategori. Men de er alle relaterede, kan jeg fortælle.

Udvikle og udgive flere af mine egne strikkeopskrifter

Måske listens vigtigste mål for mig lige nu. Jeg er først lige begyndt på den rejse, og jeg er fuld af ydmyghed overfor den disciplin. Jeg er som Cand.merc’er i kommunikation langt fra designer af uddannelse, men jeg har hovedet fyldt med sjove, spændende og pæne (synes jeg selv) idéer, som jeg gerne vil arbejde ud gennem mine strikkepinde. Den proces det er at skabe selv fra bunden, udvikle en opskrift og graduere den i flere størrelser er drønspændende og udfordrende.

Jeg er pt. i gang med  at færdiggøre opskriften til min første sweater, Leaf Me Sweater, som mulighvis udkommer på opskrift i næste uge (hold mig ikke oppe på noget). Jeg har det bedst tænkelige hold af professionelle i ryggen til denne, og jeg er mere end edderspændt på at nå i mål. Lige nu arbejder vi på de sidste detaljer og tilretninger.

Dygtiggøre mig teknisk som strikker 

Det punkt hænger uløseligt sammen med punkt nummer et. Jeg vil udfordre mig selv og kaste mig ud i for mig hidtil ukendte teknikker og discipliner.

Mere strik til dem, jeg har kær

Ja, ærlig talt. Min familie er en smule fortørnede over, at de ikke får flere strikkede sager. Det skal der gøres noget ved, og jeg er p.t. i gang med en sweater til Kasper og har endvidere et nederdele-design til pigerne klar i mit hoved.

Lidt flere basisfarver

Og det skulle komme fra mig… Jeg elsker farver og sjove finurligheder, og mine mange pink, lilla, grønne og gule strikke-eskapader har betydet, at jeg pludselig mangler et par sweatre eller cardigans i helt rolige beige og råhvide farver. Det vil jeg rette op på. Men ærligt, så keder jeg mig en smule, når jeg ikke har pæne, vilde farver på mine pinde.

#20kludei2019

Den ambition kan I læse mere om her. I er allerede mange, der er hoppet med på vognen, og det er jeg både glad og taknemmelig for. Kludene under hashtagget #20kludei2019 stiger en smule hver dag, og det er sjovt at hente inspiration til anders opskrifter og mønstre.

Lidt mere hækleri?

Ja, det tror jeg. Jeg vil gerne knække koden for alvor. Der var ingen ben i at hækle en firkantet clutch i fastmasker. Næste projekt skal gå skridtet videre.

Sy flere dansekjoler til mine piger

Jaaaa, jeg er fuldkommen vild med at nørkle med de dansekjoler. Det gør min indre glimmerpige helt euforisk, og der er næsten ingen grænser for, hvor meget amok, man kan og gå med farver, pailletter, sten og glimmer:) Sidste weekend vandt min største datter to fine placeringer til årets nytårsturnering sammen med sin dansepartner. Mon det var kjolernes skyld? Næppe, men søde var de to piger sandt sagt at se på.

Jeg har stadig meget at lære på den tekniske front, men jeg vokser stille og roligt med opgaven. Læs sidste indlæg om alle dansekjolerne her.

Rydde op i hus og garage (Marie Kondo er min helt)

Her kom punktet, der ikke kan placeres rent i krea-boldgaden. Men. For mig er der en stor sammenhæng. Jeg elsker ryddelige hjem, men – paradoksalt nok – er jeg et rodehoved og temmelig ustruktureret. Det trives jeg på sine vis med at være, og jeg bilder mig selv ind, at det er min kreative side, der ikke er fordrende for snorlige oprydning og struktur i hjemmet. På den anden side, så finder jeg ikke indre ro, når mit hjem er rodet. Det sætter sig prompte som uro og blokerer for  konstruktive handlinger – og kreativitet.

Derfor er et mål for 2019 at gå igennem HELE huset fra kælder til kvist inklusiv garagen. Nu tænker I måske, at det kan jeg da sagtens nå på et år. Ja, det kan jeg muligvis, men jeg kan love jer for, at opgaven er så uoverskuelig for mig, at jeg har svært ved at få hul. Jeg er begyndt med tøjet i soveværelset med Marie Kondo som guide, og indtil nu er ALLE skuffer gennemgået, og alt ligger p.t. Konmari-foldet – selv mine strikkede sager. Så langt så godt, ikke?

Del meget gerne egne krea-mål for året med mig, så vi kan inspirere hinanden. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • Nanna 11. januar 2019 at 12:42

  Jeg har to kreamål:
  – Gør projekterne færdige. Det går virkelig godt. Har allerede afsluttet fire projekter her 11 dage inde i året. Kun en enkelt ting er dog et nyt projekt.
  – Strikke flere neonatalhuer end i 2018. Der strikkede jeg 53, så jeg har da noget at give mig til. ☺️

  Reply
  • plummum 11. januar 2019 at 12:45

   Tak fordi du deler med os, Nanna 🙂
   Og ej, nogle fantastiske mål. Det må være en sand lise at færdiggære de ufærdige projekter. Og endnu mere tilfredsstillende må det være at kunne aflevere en smuk bunke huer til neonatal. Kæmpe stort hep fra mig.

   Reply
 • Betina 12. januar 2019 at 7:18

  Skønt indlæg – også selvom man ikke selv strikket. Syntes det er så hyggeligt at læse og følge med.

  Reply
  • plummum 12. januar 2019 at 7:34

   Sød kommentar. Tak for den 🙂 Og dejligt, du læse med, selvom du ikke selv strikker!

   Reply
 • Rikke Lyngholm 12. januar 2019 at 9:18

  Mit mål for i år er at lære at strikke. Jeg har allerede fundet en sweater at starte med og kan næsten ikke vente! Jeg hækler og udvikler selv opskrifter, men har altid haft et interesseret øje til ego-strik og i år skal det være!
  Oprydning er også på min liste og jeg tog et kæmpe indhuk mellem jul og nytår. Vi har alt for mange ting hvis eneste formål er at samle støv og alt for mange skabe hvor tingene er kaster ind.
  Ro, overskud og glæde er det jeg vil beskæftige mig med i år 🙂

  Reply
  • plummum 14. januar 2019 at 9:02

   Det lyder fantastisk det hele! Så sejt, at du kaster dig over egostrik. Så burde jeg måske også gøre alvor ud af det der hækleri 🙂
   Nemlig; ro, overskud og glæde – det må simpelthen være nøgleord for 2019.

   Reply

Leave a Comment