Ski med børn; fedt og skønt og lidt hårdt arbejde!

Selvfølgelig indbyder skiferie til overload af strik, der skal pakkes i kufferten. I hvert fald hvis du spørger mig, der slæbte små 10 forskellige strikkede sweatre med 😉 Her er jeg i min Chunky Sally.

Det er små to uger siden, vi svingede den sorte Mondeo ind i indkørslen kort efter midnat efter 7 dage på ski i Sälen. En uge, der fløj så hurtigt af sted, at jeg dårligt nåede at absorbere dagene, mens de stod på. Jeg ville allerhelst af sted igen. Lige nu!

Vi drog af sted med søde, skønne venner, boede i en spritny og perfekt delelejlighed til to familier med kæmpe vinduer ud til både pister og idylisk svensk skov, skiftedes til at have maddage, hjalp hinanden med ungerne, drak vin og G&T hver aften – dét kan altså noget det koncept. Bliv hængende og læs lidt mere om ski med børn (som også er hårdt arbejde) og se en hulens masse billeder fra turen. 

Skiferie med små børn er også hårdt arbejde

Så megen trækken op ad bakke med to børn hængende i skistavene, 117 forskellige stykker tøj af og på i tide og utide, mange afbrudte skiture, fordi nogle pludselig bliver usigeligt trætte (heldigvis er det nemt at flygte ind på vaffelstuerne for et lille lækkert kakao-hvil). Og nå ja, oveni det hele var mindsten syg en del dage, og bagefter blev jeg selv ramt. Men. Det er langt større nydelse, end det er arbejde at være på ski med børn. At se ungerne lære at stå så fint på ski, at være sammen som familie og med venner og bare… være. Dét er noget, jeg ønsker mig endnu mere af i løbet ad året.

Forventningsafstem med dig selv 

Forventningsafstemningen – ikke mindst med sig selv – er det vigtigste. Jeg ville gerne have stået det tredobbelte mere på ski, end hvad jeg fik muligheden for, men vi vidste allerede, at vores behov for at give den fuld gas på pisterne må vente lidt endnu. Og det er helt ok. Men havde jeg forventet noget i den retning, ja, så var jeg blevet svært skuffet. Det vidste vi allerede fra første gang, vi havde pigerne med på ski.

Og for at vende tilbage til pointen om det gode ved at rejse med venner. Det gør det hele en tand nemmere, fordi man konstant er flere voksenhænder om det hele, og på den måde er det lettere at dele sig op i hold eller endda få lov at køre alene på pisterne en times tid i ny og næ. Sådan var de fleste af mine formiddage, hvor ældsten var på skiskole, og Kasper trænede med lillesøster. Bare mig oppe på fjeldet. Det var meditativt.

Alene på fjeldet igen en smuk og solrig formiddag.

Kasper har en lang ski-historie bag sig. Han er knalddygtig. Seriøst! som min seksårige ville sige det – med tryk på ‘øst’, jeg er fuldkommen tosset med at se på min mand, når han kører drønstærkt og elegant ned af de sorte pister. Ej men altså! Han er uddannet skiinstruktør og har arbejdet som sådan i Italien i mange år. Jeg selv elsker også at stå på ski og hele det feriekoncept. Måske endda langt mere end andre typer ferier. Det betyder derfor ekstra meget for vores lille familie, at pigerne får ski ind med modermælken (næsten da), så vi til sidst kan fise rundt alle fire sammen på alle typer af pister.

Strikkefejlen 

Jeg regnede – naivt nok – med at få strikket en hulens masse på ferien, men det skete ikke. Nærmest slet ikke. Jeg er normalt god til at få strikket i løbet ad alle andre ferier. Men jeg var konstant på dupperne – også når vi skulle slappe af om aftenen. En lettere stressende følelse havde sat sig fast i min krop og i mit sind. Jeg blev dog hurtigt enig med mig selv om, at jeg skulle lade strik være strik uden stress over, at jeg ikke fik arbejdet på mit nye projekt.

I virkeligheden var det min (strikke)fejl. Jeg kunne ikke koncentrere mig om nye beregninger og konstruktioner på min Wrap me up cardigan. Næste gang – og altid når jeg er i et selskab – tager jeg tv-strikketøjet med. Det vil sige et projekt, der indeholder 100 km. glatstrik.

Vil I vide mere om børn på ski? Så skyd løs. Hermed en række billeder, der viser et par glimt fra feriestemningen.

Pigernes smukke og drønpraktiske skitøj er en dejlig gave fra Mini a Ture. Jeg havde medbragt både skisættene og flyverdragter til dem på Kaspers opfordring. For tænk nu hvis de spilder kakao, skat 😉 Men pigerne blev i skitøjet hele ugen. Det var intet mindre end perfekt til formålet med alle de funktioner, man kunne ønske sig.

Se Mini a tures lækre udvalg af vinterjakker her og skibukser her, som lige nu er på udsalg til gode priser.

På ski i mørket en af de dage, hvor pisterne havde aftenåbent. Så smukt lige dér midt mellem de sneklædte grantræer ned gennem TrollSkogen.

I var mange, der spurgte til disse støvler, da jeg viste dem på en story på IG. De er fra Sorel, som ses her, og dejligt varme og rummelige på fødderne.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment