Nem fødselsdagsmad til børnehaven

I går kunne vi sætte hak ved tredje og sidste fejring af mindstepigens fireårsfødselsdag. Det foregik i børnehaven sammmen med alle børnene fra stuen, og menuen var topnem at kreere, men et hit blandt samtlige børn, der altid overrasker mig med en glubende appetit. Lillesøster havde selv bestemt sig for at medbringe boller og et frugthav med delfiner i. Nemt og hurtigt at trylle frem. 

Bollerne blev de langtidshævede af slagsen, så dejen kunne passe sig selv natten over og kun skulle bages næste dag. Det såkaldte frugthav har jeg efterhånden lavet et hav (ha! fik I den?) af gange. Klog af skade var der denne gang delfiner nok til alle børn. De sidste par gange, vi har serveret den slags, har jeg brugt få delfiner som pynt i ‘havet’, men de små gule væsener er ikke til at stå for, når man er 3 til 6 år, så ‘delfin som pynt-taktikken’ gik simpelthen ikke.

Sådan gør du

Det er super enkelt at lave, og en egentlig guide er ikke nødvendig, hvis du kaster et blik på billederne. Men ganske kort, sådan gør du:

 • Halver en vandmelon og udhul begge sider. Sørg for at få så store stykker kød ud som muligt. Tør melonen godt både indvendigt og udvendigt.
 • Tegn ‘bølger’ med en tusch hele vejen rundt i kanten af hver melonhalvdel og skær bølgerne ud med en skarp kniv. Det er næsten samme følelse, som når du skærer græskar til Halloween.
 • Skær vandmelonkødet i tern
 • Halver dine bananer, tegn delfinøjne med en tusch, skær en glad mund og sæt et bær eller en vindrue i delfinens mund. Tip, jeg brugte begge bananender for mindst muligt spild. Den ‘forkerte’ ende ligner lidt mindre en delfin, men pyt 😉
 • Placer melonerne i et stort fad, sæt delfinerne ned i både de halve, udhulede meloner og rundt omkring i fadet.
 • Top op med vindruer, bær, melon etc., så det ligner, at de små delfiner springer rundt i et frugthav.

Det var det. Super nemt, men børnene elsker det.

Ps. min Wrap me up cardigan, som du kan se på det ene billede er snart på vej til test. Min opskrift er til gennemlæsning disse dage.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

 • Maria 27. februar 2019 at 14:15

  Det var da en super god idé med et frugthav! Jeg har indtil videre gået med frugt på spyd stukket ned i en afskåret ende af en ananas, meget simpelt men stadig populært:)
  Er stor tilhænger af at det skal gøres simpelt, så niveauet for børnefødselsdage i vuggestue/børnehave osv. ikke bare bliver ved med at stige.
  Vi har også kørt med hjemmelavede dadelkugler rullet i krymmel og så får børnene bare en enkelt eller to og de synes det så fint!:)
  Og mega fin cardigan!

  Reply

Leave a Comment