Mad, mad, mad og mere mad

 Frilise, tomater, kammuslinger og laks

Hos os bruger vi utrolig meget tid på at tale om mad, spise mad, lave mad, se madprogrammer i TV, læse i madmagasiner, lave ugemadplaner etc. Dog er den tid – som med så meget andet – blevet betydeligt reduceret efter frøken M’s indtog i familien. Før vi stod med det berigende og altomfattende forældreansvar, stod det også meget højt på vores prioriteringsliste at (så ofte som muligt) besøge diverse restauranter og bruge lang tid på at ‘anmelde’ stederne som en anden Ole Troelsø med makker. Det står selvfølgelig stadig højt på prioriteringslisten, men tiden til det er ikke til stede lige nu. Ikke for mit vedkommende i hvert fald. Men det kommer igen en dag.

I dag har vi brugt et par timer i Torvehallerne ved Israels Plads. Normalt er det ikke optimalt at handle der i weekenderne, hvis man vil undgå turisthelvede, men jeg elsker virkelig det sted og kunne få mange timer til at gå der med at handle slagtervarer hos Lund, lækre grøntsager i boderne ude foran, sublimt brød hos Il Fornaio, spise frokost på Un Mercato, drikke kaffe på The Coffe Collective etc.

Priserne ligger i den lidt høje ende generelt, ja, men det gør kvaliteten også (bedre end i de gængse supermarkeder). Det er seriøst et slaraffenland for madører som os. Kunne bruge rigtig mange penge her … rigtig ofte.

Man kan selvfølgelig finde fødevarerbutikker, der i langt højere grad vil tilfredsstille ens indre connaisseur. Men det tæller op på convience-kontoen, at man i Torvehallerne kan tilgå alle kategorier af lækre fødevarer på ganske få kvadratmeter.

Har forsøgt at fange lidt af den lækre stemning på billederne her. Nederst kan du se, hvad vi endte med at købe med hjem i dag, som skal udgøre en del af menuen i aften. Uhm, glæder mig til at sætte tænderne i det.

Frlise Clementiner Oste Hos fiskehandleren Pølser en masse Skinke Urter Granatæble Brød hos Il Fornaio

Og herunder er et udpluk af de varer, vi købte med hjem i dag. Vesterhavsosten og kammuslingerne, fik jeg desværre ikke et billede af. Og nå ja, Kasper faldt også over et fantastisk kødtilbud fra en Charolais ko, som jeg heller ikke har billede af.

Chorizo Koldrøget laks og kammuslinger Tomater og frilise Chevre

No Comments

Leave a Comment