Av!

Ja, hallåå blev der sagt. Det der vuggestueindkøring, ing’? Det går egentlig ret godt. Altså det vil sige, vi er endnu ikke (og håber ikke det kommer) gået fra grædende eller ked Blomme, og hun hygger sig – ifølge pædagogerne – mens vi er væk, men er dog lidt betuttet fra tid til anden, siger de. Det er alt sammen fint og forventeligt.

Til gengæld har hun allerede efter kun sammenlagt seks timer i den institution tilranet sig en standhaftig forkølelse. Sådan en rigtig vuggestueforkølelse med grøn, sej snot, tilstoppet næse, feber og hele baduljen. Not nice. Ajmenheltærlig mand! Pt. skriver jeg et blogindlæg fra mobilen med sovende tumling oven på mig præcis som i “gamle dage” under min barsel for mere end et år siden, da en stor del af mine dage (i perioder) gik på den måde.

Men anyway. Hvor vil jeg hen? Jo… hey, jeg synes, at vuggestuelivet er hård kost for de små unger – slet ikke som dagpleje-life. Kan allerede mærke (jo, jeg kan!), at Blommen er blevet – ja, hvad er ordet? – mærket af sit nye liv. Ikke nødvendigvis på en skidt måde. Men det er som om, at lidt af den helt uplettede uskyld er forsvundet. Bare lidt. Et lille rids i den helt rene og ellers så uberørte og fine overflade. Pludselig fremstår min lille, store pige på én og samme gang mere moden og mere skrøbelig. Aaaaaav, jeg tager mig sammen nu.

Vuggestuestatustxt

^^^Dagen post-vugger er også gået med hygge med yndlingsdukken, bObles og neglelakspålægning (kun på én negl – mest fordi jeg forudså rød lak overalt i hjemmet, hvis alle ti fik en tur)^^^

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

13 Comments

 • Cecilie 6. februar 2014 at 17:26

  Hej
  Jeg håber at det hele kommer til at gå rigtig godt og din lille skat bliver rask igen. Jeg kender denne blandede følelse af stolthed og frygt, når barnet forandre sig (lidt) efter noget tid i vuggestue.
  Jeg har selv haft 3 børn i vuggestue, men har nu valgt at have mine to yngste (tvillinger) hjemme.
  Selvom det kræver en stram økonomi og ingen erhverv karriere til mig (andet end blog), så er jeg bare helt igennem lykkelig for vores beslutning.
  Mvh Cecilie

  Se hvorfor jeg passer dem selv HER http://blog.fashionmom.dk/2014/02/hjemmefreakinggaendehusmor.html
  Og HER
  http://blog.fashionmom.dk/2013/11/at-vre-hjemme-mor.html

  Reply
  • Plummum 6. februar 2014 at 20:15

   Indtil videre går det faktisk kun rigtig fint. Helt generelt er det bare svært at udsætte sit barn for noget, som man kan mærke på det (og sig selv) ikke er 100 % naturligt, hvis du forstår.

   Vil lige læse dine indlæg snarest 🙂

   Reply
 • Anne 6. februar 2014 at 20:32

  Dejligt, at det går godt! Men puha, de virusser der kan være hårde at komme igennem. Det hjælper ikke meget, men det er noget de små skal igennem. Hvis ikke nu, så når din lille(store) pige starter i børnehave. Jeg har også hørt, at børnene også kan få noget af en hård start i børnehave, hvis de ikke har været vant til mange børn. Min pointe er bare, at det nok er noget alle børn skal igennem på det ene eller andet tidspunkt. Heldigvis lyder det til at Blommen ikke er negativ mærket af det udover self sygdom. Rigtig god bedring herfra!

  Reply
  • Plummum 6. februar 2014 at 20:39

   Tak, Anne 🙂 I know – og selvfølgelig skal hun da igennem det. Og det går godt. Livet består jo af lutter udfordringer og også forhindringer. Men derfor kan det stadig godt mærkes i en mors hjerte, når hun kan se, at hendes afkom ikke helt føler sig på sikker grund.

   Reply
 • Senia 6. februar 2014 at 21:03

  Øv, ikke sjovt. Det tydede jo ellers på at det ville blive en forholdevis nem indkøring i går. Træls siger jeg bare.
  Kan ikke lade være med at tænke på den dokmentar jeg så i formiddags. Den gjorde virkelig indtryk på mig som mor til et institutionsbarn. Kan godt være det er bedst at du venter et par uger med at se den 😉
  Men her er linket http://www.dr.dk/tv/se/sadan-er-det-bare/sadan-er-det-bare-5-9
  Håber I får en god dag i morgen

  Reply
  • Plummum 6. februar 2014 at 21:14

   Uh, den dokumentar tør jeg ikke se lige nu i min tilstand 😉 Ej, det skal nok gå. Faktisk er M allerede bedre her til aften, så håber og satser på, at hun ryger af sted i morgen.

   Reply
   • Senia 6. februar 2014 at 21:23

    Dejligt. Kan trøste dig med, at de i dokumentaren nævner, at gråd er en sund reaktion på adskillelse, og kommer på baggrund af en sund tilknytning til en forælder/voksen 🙂

    Reply
 • Østfronten 6. februar 2014 at 21:18

  Jeg er sikker på, hun kommer til at klare det så fint. Specielt med den alder hun har nu. Jeg tror, det er noget andet at sende en 6-måneders baby afsted end en selvstændig og helt trygt tilknyttet tumling på knap 2 år.

  Når det er sagt, så er jeg SÅ glad for vores løsning, som i mine øjne er den optimale slags pasning med en kommunal flerbørnsdagpleje. 3 pædagoger, 3 faste vikarer og 8 børn. Miniput-institution, der giver børnene masser af stimulation, muligheder for social interaktion, at lære færdigheder af og til og med andre børn – men uden at være en del af en kæmpe organisation.

  Aaaanywho. Det kommer nok meget an på barnet, mon ikke? Og på alle mulige ydre omstændigheder. Men bortset fra vuggestuepest, så tror jeg altså, at det kommer til at blive så fint. I do.

  KRAM

  Reply
  • Plummum 6. februar 2014 at 21:30

   Jeg er også ok med det hele egentlig. Jeres løsning lyder perfekt, og det har jeg altid synes. Vores vugger får også virkelig kun ros fra forældrenes side, og det hele bliver sikkert godt. Men det er altså en kæmpe verden at slippe sit barn løs i – der er SÅ mange børn .. ja, og voksne, som Blommen pludselig skal forholde sig til. Selvom M ikke græder ved aflevering, så kan jeg se hendes tristhed og lidt undrende blik, når jeg går.

   Reply
 • Henriette 6. februar 2014 at 21:21

  Åh I hear you! Min søn går i dagpleje, men hold op hvor det skar mig helt ind i hjertet, at skulle overlade ham til en fremmed… Bare så jeg kunne arbejde. Det jeg havde allermest lyst til i hele verden, var jo at være sammen med ham. Han skreg de første 2 måneder, og det stoppede først, da vi skiftede dagpleje.. Der gik det til gengæld rigtig godt og stort set uden gråd… Men når jeg sagde farvel, så jeg tristheden i hans blik og mundvigene, der vendte nedad… Men han holdt stand og græd ikke. Det var som om, han havde affundet sig med, at det var sådan det var… Jeg syntes han var den tapreste dreng i verden og samtidigt gjorde det næsten endnu mere ondt på mig, at han holdt op med at protestere.. At han havde affundet sig med, at det var sådan det var, selvom han mest havde lyst til, at være hos mig. AV ja! Gudskelov er han lykkelig for sin dagpleje idag.. men det er noget vi er præget ham til, og jeg har det til tider stadig ambivalent med det.

  TrolliMummy på http://www.morihverdagen.blogspot.dk

  Reply
  • Plummum 6. februar 2014 at 21:37

   Uh ja, det der med at man kan mærke at barnet affinder sig med situationer – fx at være adskilt fra sin mor – selvom det ikke er det, som barnet helst vil. Av. Det er nok en af livets første barske realiteter – i hvert fald i vores samfund, hvor der nu er konsensus om, at begge forældre skal på arbejdsmarkedet. Men det ændrer jo ikke på, at adskillelsen af mor og afkom ikke er ‘rigtig’, og derfor føles unaturlig helt ind i det dybeste i maven. Er til stadighed imponeret over naturens stærke kræfter.

   Reply
   • Henriette 6. februar 2014 at 22:06

    Jeg er fuldstændig enig med dig, og ærgrer mig på daglig basis over, at vores børn til stadighed bliver samfundets små projekter frem for os forældres… Det strider mod naturen, at vi skal være så meget adskilt fra dem, og jeg tror det har gjort ondt på de fleste mødre, at skulle overlade deres børn til andre. Men det er et vilkår og en norm idag.. Ville nogen gange ønske, at det var lidt lettere og mere socialt accepteret, at være hjemmegående husmor, eller ihvertfald “kun” at arbejde deltid…

    Når det er sagt, er der selvfølgelig også en lang række fordele for børnene i, at komme ud.. Og langt de fleste af vores unger klarer det jo til UG. Men ja, det er lidt hård kost at skulle sende dem ud i den store verden.

    Reply
 • Farmor 7. februar 2014 at 11:08

  Jeg forstår dig godt.
  Det er en meget stor forandring for børn
  at starte i institution.
  Færre voksne pr. barn, flere børn at omgåes.
  Ikke så trygge rammer.
  Men når det så er sagt er jeg sikker på
  at det vil gives stører udfordringer og modenhed, hun vil
  blive en selvstændig, tryg og glad pige. ❤️

  Reply

Leave a Comment