5 hurtige om at være gravid i uge 30

 1. Baby fylder nu så meget i maven, at man sidder u t r o l i g ubekvemt på en kontorstol. Men så et det jo godt, at jeg kun sidder der otte timer dagligt! Hurra for hæve-/sænkeborde (hvis funktion jeg ikke bruger nær nok). Babysis ligger allerede nu med hovedet solidt placeret nedad, og voldsomme spark under ribben samtidig med masen og puffen i den nedre region er en speciel følelse (too much sharing?). En følelse, der lærer en at sidde med en ryg rankere end selv de royale madammer kan præstere til teselskab. Graviditetsjeans med elastik under maven er et stort no go nu. Til gengæld elsker jeg alle stykker tøj, jeg kan trække langt op over maven. Siger det bare.
 2. Stregen på maven – linea nigra – kan svagt anes nu. Men kun fra navlen og ned. Den kom meget tidligere under første graviditet og gik dengang hele vejen fra skamben og op til mælkedutterne.
  Der er mange underholdende ammestuehistorier om stregen. Bl.a. om hvordan man ud fra dens udseende skulle kunne bestemme babys køn. Jeg har også læst (husker ikke hvor), at stregen – dengang vi levede som primitive stammefolk – var en hjælp for mændene, der på den kunne se hvilke kvinder de ikke skulle bedække, når de ville gøre sit for at sikre artens overlevelse. Nå ja, den kæmpemæssige og i øvrigt voksende mave i sig selv var ikke indikator nok!? Den historie har jeg fundet ret morsom fra tid til anden.
 3. Redebyggerbehovet fylder nu for alvor i mit kontrolfreak-hoved. Men jeg har intet tid til overs, der kan afhjælpe de frustrationer, der opstår, når man på ingen måder synes, at hjemmet er babyklar igen. Dertil kommer en fødselsforberedelse, der endnu ikke er begyndt (udover den mentale af slagsen i mit hoved naturligvis… og yogaen. But I need more).
  I juleferien er vi stort set ikke hjemme, og barslen starter først sidst i januar under en måned før terminsdatoen. Og min intuition siger mig, at babysis måske kommer lidt før forventet. Jeg tyr til mine evindelige lister og forsøger at strege et punkt af gangen løbende. Vi når det, vi når det, vi når det!
 4. Tankemylder om familieforøgelsen er en stor del af hverdagen. Mest med tanke på Blommens rolle i det hele. Hun er på en og samme gang så stor og selvstændig og en lille bitte pige. Og så er der jo stadig de der komplet nedslidende perioder, hvor mors og fars ‘hoppen rundt på tungen’ end ikke er godt nok for den krævende tumling. Blommefamilien edition 2.0, som inkluderer krævende tumling OG baby, coming right up!
 5. Men jeg er mest af alt lykkelig og ederspændt. Jeg glæder mig til babylivet, barslen, amningen og mere fleksibilitet i vores hverdag.

Kan I genkende mine tanker fra jeres egne graviditeter?

IMG_2268.JPG^^^Billedet her er taget i fredags. Min kimonolignende kjole/cardi er fra Ganni og kan findes lige her. Den er så fin til en gravid mave og naturligvis også til efter fødslen. Win.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’ 

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’ Jeg er også på Snapchat nu... Find mig under plummumdk

Published by

10 thoughts on “5 hurtige om at være gravid i uge 30

 1. Hvor er du altså fin gravid, så smuk..
  Stakkels dig, at du skal holde så længe endnu, har du ikke noget ferie du kan tage, så du kan gå lidt før på barsel..??

  1. Tusind tak – sikke en sød kommentar:)
   Jo, men det passer bare skidt. Har gang i en masse p.t. på jobfronten. Og vi når det jo. Det ved jeg. Men kan samtidig mærke, at kroppen (og hovedet) virkelig mangler at få lov at drosle fuldkommen ned nu. Juleferien er med andre ord ret kærkommen.

 2. Signe, det er så helt igennem hyggeligt (og inspirerende…) at du deler lidt af din graviditet 2nd edition samt overvejelser heromkring. Du skal nok nå det hele 🙂 Jeg er selv et liste menneske og det man ikke når på listen er forhåbentlig det mindre vigtige. Listen har forhåbentlig også den funktion at den giver lidt overblik til at prioritere og nyde graviditeten -uanset hvad ser du skøn ud med glimmerbule 🙂

  1. Hvor er du sød – og jeg er glad for, at du læser med! Ja, listerne er nemlig også gode til overblik. Bare det at grifle sine tanker ned har for mig en meget terapeutisk virkning, så det bliver jeg ved med.

   Og tak <3 Glimmerbuler er bare altid gode;)

 3. Jeg kan genkende ret meget af det, her i min (og lillebrors) 23. uge. Jeg bruger af en eller anden grund meget mere tid på at spekulere på fødslen, end jeg gjorde med storebror – som i øvrigt forløb fuldstændig naturligt og uden komplikationer overhovedet. Måske er det fordi, jeg ved, hvad jeg går ind til denne gang. Selvom det forløber fint, kan det jo stadig godt mærkes 😉

  Og jeg er nødt til at tage et ord i brug, som bruges for sjældent: Du ser simpelthen så yndig ud!

 4. Jeg er gravid i uge 29 og med en 2-årig tumling på matriklen, og kan SÅ meget genkende mig selv i dine tanker og situation. Er så meget mindre babyklar end sidste gang og tiden går så meget stærkere. Men det er vel også sådan det skal være 2. gang hvor man måske tager det lidt mere afslappet det hele? Bliv endelig ved med at dele (detaljer), det er sjovt at ‘følges ad’:-)

  1. Ja, præcis. Og det er jo samtidig også befriende, at man netop HAR været igennem det hele før. Men shit, jeg gad nu godt snart være lidt mere klar. Tak for din søde kommentar i øvrigt:)

 5. Smukkeste du.

  Jeg deler lige lidt af min (i øvrigt helt uforklarlige) december-zen: Ro på – det hele skal nok gå og I når alting. Det er jeg absolut sikker på.

  Lister er skønne, så længe de ikke giver stress, men i stedet er en måde at få overblik. Og give mental ro. Klem

  1. Dejligt med december-zen fra dig, Stine. Jeg har brug for det. Og du har ret. Vi når det, og ja, listerne må ikke tage overhånd og blive en stressfaktor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.