En forsmag på livet som andengangsbarslende

Her er ganske stille på Plummum disse dage. Jeg skal lige finde rytmen i min nye tilværelse som andengangsbarslende. Jeg troede helt naivt, at jeg ville få masser af tid til mig og alle mine nesting-projekter (dem har jeg dæleme mange af)… og bloggen. Men ha!

Tiden er virkelig knap, når de vigtigste ting skal passes først. Det vil sige, at Blommen får korte dage i vuggeren, og at jeg får hvilet og slappet så meget, der lader sig gøre. Jeg kan snildt(!) sove et par timer hver formiddag, og det tillader jeg mig selv at gøre, når jeg ikke har formiddagsaftaler eller –projekter på agendaen. Det er rart – og min højgravide krop har mere end brug for det. Og så er jeg simpelthen blevet fuldkommen bidt af en gal strikkepind, der har holdt mig væk fra både blog og Instagram i flere dage. Ja, det kan også ske for mig.

Mit første projekt fuckede jeg op, da jeg tabte en pind og 60 løse masker begyndte at gøre underlige ting. MEGET irriterende for en hidsigprop og perfektionist som mig, der var langt over halvvejs med den lille babyvest, der pludselig måtte lade livet på grund af en eller anden tosset fejl, jeg selv ikke aner hvordan skete. I stedet er jeg begyndt på en ny og lidt sværere vest i ministørrelse, og det går meget bedre og er meget sjovere. Lover dog ikke, at farmor ikke er i røret inden længe for strikkekyndig vejledning.

Men bottom line. Allerede nu har jeg fået en lille forsmag på, at min barsel her anden gang bliver noget anderledes end den første, hvor jeg hver dag havde al tid i verden sammen med min lille babyklump. Dengang jeg ikke skulle bekymre mig om, at klokken blev hentetid, eller at aftenmåltidet skulle på bordet cirka 17.30. Dengang grænserne for hvornår vi gjorde hvad var totalt flydende i visse perioder, og hvor dagsrytme og deslige slet ikke fandtes de første mange måneder. Jeg forudser et helt andet mønster denne gang, hvor hjemmets tumling stadig har brug for sine vante rutiner og faste rammer. MEN JEG GLÆDER MIG! HOLD KÆFT HVOR JEG GLÆDER MIG.

Jer der har været på barsel mere end én gang, kan sikkert nikke genkendende til, at de to forløb på ingen måder ligner hinanden!?

Jeg smutter nu i puttekassen. I morgen er formiddagsluren nemlig ikke en option, da jeg får hyggeligt besøg af endnu en strikke-newbie – det kommer der sikkert en beretning om herinde en anden dag. I øvrigt, TAK for skønne kommentarer til indlægget om min fødselsangst. Jeg elsker, når I er så meget på i kommentarfeltet, og jeg svarer hver og en snarest.

Kys S

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

4 Comments

 • Julie 21. januar 2015 at 23:48

  Oh yes det ligner på ingen måde hinanden. Kan huske med min søn, at det hele sagtens kunne flyde til far kom hjem. Så kunne vi tage stilling til hvad der skulle ske. Med min datter ventede jo en helt anden benhård hverdag, hvor man ikke kunne sove med på lur om eftermiddagen, for dér skulle man i al slags vejr ned og hente storebror i børnehave. Og det var umuligt at vide hvornår baby sov, og faldt hun i søvn på vej derned, vågnede hun når man stoppede, og skreg mens man stod og baksede med at få den store i en flyverdragt. For slet ikke at nævne logistikken i hverdagen med øget mængde vasketøj, rod, rutine osv. Det er benhårdt at have energi til en stor børnehavedreng og samtidig amme, mens man leger med biler, vasker tøj, og prøver at starte på aftensmaden, der skal stå på bordet ellers går den store helt ned. Ikke for at skræmme dig, men for at forberede dig på eftermiddagene kan være ret hårde, især at hente med et spædbarn på armen, madpakker, og en træt dreng som skal lokkes med hjem. Husk at få hvilet dig om formiddagen, når baby tager sine første lure r mit tip OG læg baby til at sove og når først når hun har sovet sin efter frokostlur, så går du afsted og henter den store, så den lille har fået “sovet færdig”, og du har hvilet dig eller nået lidt praktisk. Så bliver den store måske først hentet senere, men tro mig, det hele hænger bedre sammen. Mvh Julie

  Reply
 • camilla // Olinesmor 22. januar 2015 at 16:42

  Puhh ha de tanker har jeg også gjort mig. Det bliver sgu lidt hårdt. Satser på en meget nem baby denne gang. Ik????

  ps: at strikke er bare det nye sort

  Reply
  • Plummum 24. januar 2015 at 10:17

   MEGET nem baby, det altid vil sove, når hun skal:)

   Reply
 • Ida 25. januar 2015 at 11:07

  Hej Signe

  Det lyder som om du nyder din anden barsel helt som den skal nydes 😉 skønt at læse at du også tager dig en masse formiddagslure, jeg var lige ved at få dårlig samvittighed over at jeg i min (førstegangs) barsel sover den første del af dagen væk, men det må jo være kroppen der har brug for det !

  Held og lykke med din sidste del af graviditeten – her tæller jeg 12 dage endnu 🙂

  Reply

Leave a Comment