38 plus 3 – en lille status fra træthedstågerne

Der er 11 dage til termin, og jeg er ved at være godt og grundigt u d k ø r t! Holy Moses. Eller… jeg har det fortsat godt, og jeg elsker at være gravid. Flere gange dagligt tænker jeg, at jeg kommer til at savne den fine, runde mave, når den om lidt er væk for anden gang. Gravide kvindekroppe er smukke. Virkelig smukke IMO.

Men somme dage bider trætheden. Og når den gør, bider den ekstra hårdt. Det er især de dage, hvor ens krop ikke tillod mere nattesøvn end fra kl. 23 til kl. 3, hvorefter man ligger vågen i timevis for så at falde i søvn en halv time før vækkeurene ringer. En klassiker her sidst i tredje semester. I know. Jeg havde blot helt glemt det skægge (tsk) fænomen. Og når man tilmed ofte tænker, at man i dagstimerne liiige vil ordne de sidste praktiske sager, før babysøsters ankomst (der bliver sjovt nok ved med at være praktisk gøremål på listen?!) velvidende, at sofaen ville være bedste valg, så går dagene umanerlig hurtigt.

Inden jeg har set mig om, er det tid til at hente et styk Blomme. En Blomme, der naturligvis(!) i denne periode kræver sin mor maksimalt og mere end vanligt. Godt faderen kommer os til undsætning hver aften og (næsten) ikke gør vrøvl over manglende mad på bordet, rodet hjem eller overfyldt vasketøjskurv 😉

Nå men den fødsel der. I mandags deltog jeg i min sidste fødselsforberedelsessession hos Jordemoderhuset (se også dette indlæg, hvor jeg skrev lidt mere detaljeret om det hold, jeg har fulgt de sidste par måneder). Vi talte igen indgående om at håndtere angsten eller panikken under fødslen, skulle den melde sig. Om hvordan man kommer tilbage på rette spor, om accept af den voldsomme og udfordrende stimuli og deslige. Vi øvede åndedræt, vestillinger og pressestillinger og lavede et par afspændingsøvelser. Og nu er jeg vist klar.  Klar til at møde mig selv i fødslen… og jeg glæder mig faktisk til at tage imod udfordringen. For det bliver det, men ikke en udfordring, jeg siger ‘nej tak’ til længere.

På vejen hjem fra Jordemoderhuset måtte jeg lige forbi en helsebutik for at købe ind til en god omgang aromaterapi. To æteriske olier – salvie og lavendel – kom med hjem på opfordring fra Ida, som underviste os på holdet i mandags. De skal dryppes på hver sit tørklæde og sniffes lystigt under fødslen 🙂 Lavendel virker beroligende, og salvie kan gøre en helt høj. Bestemt ikke helt skidt.

Kys SIMG_1738IMG_1714Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

4 Comments

 • Susan 4. februar 2015 at 11:50

  Kære Signe, alle gode ønsker med din forestående fødsel..
  Mange tanker herfra:)

  Reply
 • Signe 4. februar 2015 at 11:55

  Åh ja, de nætter er virkelig blevet hårde. Det var jo gerne nu vi skulle have masser af søvn, så vi kunne lade op til de nætter vi skal klare med måske vågen baby.

  Jeg håber du får en god lang lur inden du skal hente blommen.

  Reply
 • Fie 4. februar 2015 at 14:25

  Held og lykke med udfordringen♥
  Jeg ved lige præcis hvordan du har det. Sidder her i 42. Uge og har endnu ikke poppet en prinsesse ud. En ting er at det er hårdt (døjer meget med væske) noget andet er at jeg faktisk er nået dertil hvor jeg nu er træt af at være gravid. Og gud hvor er jeg ked af det, men er virkelig blevet træt af det nu. Sidste gang fødte jeg flere uger før termin, så havde aldrig troet jeg ville sidde her nu. Regner ik med vi skskal have flere børn, så syntes det er så trist at være nået dertil hvor man bare er træt af at være gravid. Skal jo aldrig opleve det igen♥

  Reply
 • Lea 5. februar 2015 at 9:09

  Alt tænkelig god karma herfra. Og en masse tanker.
  Glæder mig til at høre om jeres møde med babysis og om livet som en familie på fire.
  Min mand og jeg overvejer selv familieforøgelse, men vi synes begge at det er et stort skridt at tage, når familien fungerer så godt som den er :o)

  Reply

Leave a Comment