Lav din egen rå hylde med remme i kernelæder

For snart en måned siden lavede jeg et lille diy-projekt med min far. Nemlig et par rå hylder med remme i kernelæder, som jeg vidste skulle have plads i vores soveværelse. Jeg havde oprindelig tænkt, at en String reol ville gøre sig godt netop der, men da jeg så disse hylder i et nummer af Boligmagasinet, fik jeg lyst til at kaste mig over det projekt i stedet. Hylderne er helt enkle at lave og kan kreeres i et utal af variationer. Se fx mit hylde-board på Pinterest her for mere inspiration.

Læs med videre, hvis du vil kaste sig over dine egne hylder.

Det skal du bruge:

 • Remme i kernelæder. Jeg købte mine i Skindhuset til ca. 100k kr. per rem. Personalet derinde kan skære remmene til i de mål, du ønsker. Vi måtte dog efterskære, da målene ikke passede helt. Mine remme måler 95 cm.
 • Hultang eller hulpibe til at lave huller i remmene.
 • Metalskiver til hullerne i remmene for at gøre det færdige look mere lækkert og ikke mindst mere holdbart.
 • Træ efter ønske. Jeg har købt OSB-træ i Silvan, hvor jeg fik skåret en lang liste, der var 25 cm dyb. Derefter savede vi selv to hylder i målene 60×25 cm.

Sådan gør du:

 • Start med at vurdere hvor dybe og lange dine hylder skal være. Det betinger både remmenes bredde, tykkelse og længde. Køb først derefter dine materialer.
 • Skær remmene og hylderne til i dine mål. De fleste byggemarkeder kan skære træet ud for dig i præcise mål. Jeg købte blot den lange liste for at have nok til endnu en lille diy-reol.
 • Lav huller i enderne af hver rem i samme afstand fra kanten. Mine sidder 2,5 cm inde. Slå nu dine metalskiver i hullerne.
 • Nu er det tid til at skrue remmene fast på væggen. Laver du to hylder, som jeg har gjort, kan du også forskyde dem, så de ikke sidder direkte over hinanden.
 • Når remme er skruet fast på væggen, er det tid til at sætte dine hylder ind. Og vupti du har nu din helt egen personlige hylde/reol. Det er ganske simpelt.

Tænk ud af boksen. Der findes et hav af lækre træsorter og kernelæder i alskens farver. Fx ville det også se super cool ud med hvide læderremme og hvide tynde marmorplade i stedet for træ. Et projekt jeg selv har i tankerne til vores stue. Det kunne også være lækkert at male hylderne i en sej pastelfarve eller en anden farve, der passer perfekt til hyldens placering og formål.

Håber, I kunne bruge min lille guide. Spørg endelig løs hvis jeg skal uddybe. photo IMG_1676_zpsncneepae.jpgSådan blev resultatet. Hylderne er ikke dekoreret, som jeg ønsker, men jeg ville hurtigt vise resultatet af min lille DIY 🙂IMG_1688Jeg valgte, at hylderne skulle sidde helt tæt på hinanden, så det ligner en lille reol og ikke enkeltsiddende hylder. IMG_1687Her kan du se, hvordan der ser ud med metalskiverne i hullerne. Det giver et meget mere færdigt look, end hvis du blot laver hul ude at sætte skiver i. IMG_1685Jeg har virkelig en ting for sukkulenter for tiden. De pryder både stue og soveværelse.
IMG_1678 En oldgammel kop fra Bjørn Wiinblad, som er helt gennemtykket i kanten, fordi Kasper i sin tid brugte den som babykop. Jeg er tosset med ting med historie i. IMG_1698

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

Related Post

8 Comments

 • Cecilie Amalie Brevadt 5. februar 2015 at 16:23

  WOW! Hvor ser det bare fedt ud – dem kan du helt sikkert godt være stolte af! 🙂

  // cillesunivers.bloggersdelight.dk <3

  Reply
 • Randi Philipp 7. maj 2015 at 19:45

  Hej. Hvor har du købt metalringene som sidder i læderet? Super fine hylder

  Reply
 • anne 9. maj 2015 at 16:42

  Jeg er i gang med tilsvarende projekt. Har du nogle råd til hvor store hullet i læderet skal være? Jeg tænker på at bruge remme, der er 5 cm i bredden og 120 cm i længden.

  Tak for input! 🙂
  Anne

  Reply
 • Maria 6. august 2015 at 21:18

  Hej 🙂

  Jeg vil også gerne høre hvor du har købt metalringene henne? Og evt hvad de hedder?

  Super flotte hylder!! :heart_eyes:

  Reply
 • Julie 17. september 2015 at 16:53

  Hej

  Gå ind på http://www.clé.dk der kan man købe både hylder og tøjstativer i alle mål 🙂

  Reply
 • læderremme til hylder | chempaq.dk 6. april 2017 at 22:35

  […] Lav din egen rå hylde med remme i kernelæder – plummumNemlig et par rå hylder med remme i … er det tid til at sætte dine hylder ind. Og vupti du har nu din … lav din egen reol, reol med læderremme, …GÅ TILL HEMSIDAN! […]

  Reply
 • hylde læderstrop | chempaq.dk 7. april 2017 at 12:16

  […] Lav din egen rå hylde med remme i kernelæder – plummumLav din egen rå hylde med remme i kernelæder. Posted on 5. februar 2015 19. december 2015. by plummum.GÅ TILL HEMSIDAN! […]

  Reply
 • Kenneth Popp 18. maj 2017 at 8:46

  Det ser super godt ud – wow! Der kan også købes super billige læderremme på http://www.no46.dk/laederremme
  Det er altid super fedt at kunne bruge sine hænder og udvikle sine egne hylder selv.

  Reply

Leave a Comment