Sådan får du baby til at sove hurtigt!

Rubrikken her er afgjort lige kæk nok. Der findes jo (desværre) ikke en universel sådan-får-du-baby-til-at-sove-hurtigt metode, men jeg ved, hvad der virker for min, og måske andre kan gøre brug af den erfaring også!? Det er jeg sikker på.

Som billederne antyder, er det slyngevuggen, der her hjemme er et lille sandt hverdagsmirakel (intet mindre!), som næsten uden undtagelser får lillesøster til at sove (forholdsvis hurtigt) uanset, hvor ramt af tigerspring, vi måtte være. Putteritualet er altid forlænget en del, når de berømte og berygtede udviklingsspring raser, men hun falder oftest til ro i den slyngevugge, som efter sigende også skulle være god til kolikbabyer.

Lillesøster er uden sammenligning den i familien, der har flest sovepladser. Jeg nævner i flæng slyngevugge, leandervugge, kombivogn, bedside crib og Oddervogn til altanen. Så mange sovepladser er næppe nødvendigt, men vi havde en del udstyr fra Blommen og har siden købt nyt, og det fungerer fint for os med sådan en udstyrspark – udover at den fylder mere end, hvad godt er i vores lejlighed på 115 kvm.

Alle de nævnte sovepladser er accepteret af lillesøster, men slyngevuggen har den kæmpe fordel, at den også fungerer som putteredskab, hvilket man absolut ikke skal kimse af – især ikke hvis man har et barn, der ellers godt kan lide at blive vugget i søvn i armene. Efter vi tog slyngevuggen i brug slap jeg af med de værste myoser og smerter i skuldre og nakke, fordi jeg ikke længere vandrede op og ned ad stuegulvet med baby i armene mange timer dagligt.

Hvorfor er slyngevuggen så effektiv? Fordi baby ligger tæt omsluttet i vuggen, mens den, ved hjælp af den kraftige fjeder, bouncer op og ned – en tilstand, der for baby er sammenligneligt med den i livmoderen. Det er muligt at købe vuggen uden fjeder, men jeg vil på det kraftigste anbefale dig at købe den med – den gør hele forskellen for os, når der skal puttes. Desuden er det nemt at få lillesøster til at falde til ro igen, når hun vågner op og er urolig midt i hendes lure.

Vuggen kan hænge i en krog i loftet eller på stativ, og det er også muligt at tilkøbe et beslag, så vuggen kan hænge i dørkarmen, som vores gør. På den måde kan du også medbringe vuggen, når I er på farten, så din baby kan få lov at sove i trygge og vante omgivelser uanset, hvor I er. Fx havde vi slyngevuggen med os til Nordjylland, hvor vi netop har tilbragt den dejligste weekend. Lillesøster sover i øvrigt aldrig i slyngevuggen om natten, men næsten alle sine dagslure, når vi ikke er på farten med barnevognen.

Og en bonus ved brug af slyngevuggen er, at den hjælper med at holde babys trænede vestibulærsans ved lige takket være de bouncende og vuggende bevægelser. En vestibulærsans i god form er det bedste udgangspunkt for babys indlæring af de forskellige motoriske færdigheder.

Vores slyngevugge er fra Kangoo og kan købes her til 689 kr. hvor fjeder (279,-) og dørklemme (199,-) også kan købes (affiliate-links).

Hvad er jeres bedste puttetips?

HUSK: Vær ekstra opmærksom på fladt baghoved hos baby, hvis du bruger en slyngevugge meget. Baby ligger afgjort mere fikseret med hovedet i sådan en sag, og derfor er der naturligvis større risiko for, at hovedet trykkes mere bagpå, end hvis hovedet kan bevæges frit. Jeg synes dog, at lillesøster allerede nu i en alder af 3,5 måneder er i stand til at bevæge hovedet en hel del fra side til side i vuggen allerede. 

Gå ikke glip af nyt på Plummum.dk. Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin’
IMG_2429 IMG_2430IMG_2431


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Carl 12. juni 2015 at 10:28

  Hej Signe 🙂

  Jeg pre-lancerer vores svenske modeprodukter til berømtheder og større bloggere.

  Da din stil passer vores brand, vil vi gerne tilbyde dig til at prøve et par.

  Send et svar tilbage, og jeg vil sende yderligere oplysninger.

  Hav en god dag !!

  Carl

  Reply
 • Louise Hoff Byrnak 12. juni 2015 at 10:49

  Jeg smilede, da jeg læste ovenstående for det er præcis sådan slyngevuggen også har fungeret for os. Et sandt vidundermiddel til søvn. Jeg er bare ked af, at vi ikke anskaffede os den noget før. Min søn Mathias var 2,5 mdr gammel, da vi endelig fik købt vuggen, og nu er han 7,5 mdr og sover i skrivende stund i den. Han er godt nok blevet ret lang og ligger med benene udover kanten, men den fungerer bare. 🙂 De første par mdr efter han var kommet til verden, sad jeg altid med ham i armene efter han var faldet i søvn på mig, og hver gang jeg lagde ham, vågnede han. Indtil vi fik vuggen, så kunne han endelig sove videre der. Og det er også fantastisk, at kunne lægge ham vågen i vuggen og så få ham til at sove på nogle minutter. Det har ikke fungeret med noget andet (andet end at køre en tur i barnevognen). For nylig ændrede vi så lidt rutine og efter han var faldet i søvn i mine arme efter en flaske, kunne vi nu ligge ham i sin seng i soveværelset uden han vågnede. Men så kom der pludselig en tand og et tigerspring – og så var jeg lykkelig for slyngevuggen igen. Jeg håber vi når at få en ny rutine den dag han ikke kan være i den længere, men øj hvor har den gjort vores liv (især mit da jeg jo går hjemme på barsel) nemmere. Da jeg læste din lange liste af sovepladser til jeres datter grinede jeg, for den er nærmest identisk med vores. 🙂 Vi har også udover slyngevuggen – bedside crib, kombivogn og Odder barnevogn på altanen – og så en Stokke tremmeseng han nærmest ikke har sovet i andet end, da han var helt spæd. Jeg anbefaler også alle jeg kender (gravide såvel som nybagte mødre) slyngevuggen – for det er absolut det bedste køb! 🙂

  Reply

Leave a Comment