Verdens nemmeste chokoladelagkage

P1013761 I dag er det fredag og ikke en hvilken som helst en af slagsen. I dag har vi nemlig skudt vores sommerferie anno 2016 i gang. Det føles fantastisk, og jeg har naturligvis kreeret en kage for at fejre feriens start. Alle lejligheder er gode lejligheder, når det gælder indtagelse kage – ikke sandt?

Kagen er lidt af en snydekage, fordi jeg bruger færdiglavede lagkagebunde fra Karen Volf, men det er ok at ‘snyde’ lidt en gang i mellem i den travle hverdag. Og netop denne kage var et helt spontant påfund lige før aftensmaden. Jeg lagde hurtigt en chokoladelagkage sammen med friske ribs fra haven, og det tog mig ganske kort tid alt i alt. Kagen er lækker, og cremen, som blot er pisket fløde med flydende chokolade har nærved konsistens og smag af chokolade-mousse efter en tur i køleskabet, og indeholder jo sådan set også samme grundingredienser.

Opskriften kommer her:

Du skal bruge

 • Brune lagkagebunde fra Karen Volf
 • 1/2 liter piskefløde
 •  150 gram mørk, god chokolade til flødecremen
 • 200 gram mørk chokolade til topping
 • Saft af 1/2 – 1 citron til lagkagebundene
 • Et par håndfulde friske bær efter ønske

Sådan gør du

Start med at stikke lagkagebundene ud, så du får en mindre og mere delikat lagkage med ‘rå’ kanter. Jeg brugte en udstikker på 16 cm. Giv nu de tre bunde saften fra citron, så de ikke bliver tørre. Smelt 200 g chokolade over vandbad, som du lader køle en smule, før den hældes i fløden, der piskes til (forholdsvis stiv) skum med det samme.

Halvdelen af cremen fordeles på første bund. Læg nu bund nummer to ovenpå. Resten af cremen fordeles på bund nummer to. Læg bund tre ovenpå og tryk let på hele kagen, så cremen får lov at gå helt ud til kanterne.

Smelt dit sidste chokolade over vandbad for derefter at hælde det ud over hele kagen. Gå efter det rustikke look og lad chokoladen dryppe tilfældigt ned over kanterne. Pynt nu kagen med bær efter ønske inden chokoladen størkner igen.

Tip: Du kan sagtens bruge et par spsk Nutella i stedet for smeltet chokolade i piskefløden. Det smager også himmelsk, og det er lige før, at jeg selv foretrækker den version.

Og hermed god sommer, kære læsere. Bloggen går på ferie sammen med os, men jeg vil kigge ind et par gange. Der vil dog ikke være daglige aktivitet det næste stykke tid, men følg med på Instagram og Snapchat (plummumdk), hvor jeg næsten altid er at finde.

P1013759P1013766P1013772


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

 • Emilie // Valbylille 9. juli 2016 at 23:39

  Snydekager er altså bare totalt i orden. Man skal jo heller ikke overanstrenge sig, når man endelig har ferie 🙂

  Min yndlingssnydedessert er nougatis med smuldrede bastognekiks, mørk chokolade og baileys. Ikke så meget hjemmelavet der, men det smager forrygende og gør glad i mund og mave.

  Reply

Leave a Comment