Brændte mandler med kanel

untitled-2Jeg forsøger at tage juleforberedelserne i opløbet, men det er ret småt, hvad jeg når de enkelte dage. Når jeg først er hjemme fra arbejdet og har hentet et par trætte banditter fra børnehave og vuggestue, så er der altså run på i det lille hjem. Men lidt bliver det til i ny og næ, og nu er der både brændte mandler OG flødekarameller klar til den 24. dec. Ja ja, jeg har lang vej igen:)

I får opksriften på mine brændte mandler med kanel her, som jeg har lavet for Dansukker – faktisk er min opskrift et twist af Dansukkers. De har forbavsende mange gode grundopskrifter på deres site.

Det er første gang, jeg selv laver brændte mandler, og det var meget lettere, end jeg lige gik og troede. Og de er simpelthen så fine og julede, så kom bare i gang der hjemme, hvis du vil have mandler med god knas og en dejlig duft i hele hjemmet.

Du skal bruge

  • 250 g mandler
  • 250 g Dansukker Sukker
  • 3/4 dl vand
  • 2 tsk kanel

Put alle ingredienserne i en gryde og lad sukkeret smelte over forholdsvis høj varme indtil det hele bobler – rør rundt med en gaffel. Nu skruer du ned for varmen, og lader gryden stå på blusset indtil vandet er fordampet (sukkeret skal krystallisere helt igen) – rør med gaflen i ny og næ i denne proces. Sæt nu en smule mere varme på, så din sukkermasse med kanel smelter igen og lægger sig pænt rundt om mandlerne, mens du rører med gaflen. Når mandlerne er godt fedtet ind i sukker hælder du dem ud på et bagepapir og fordeler dem med gaflen, så de kan ligge nogenlunde adskit og køle af.

Sådan. Når dine mandler er helt afkølede og hårde, kan du putte dem i en dåse eller et gammelt syltetøjsglas. Det ville i øvrigt også være en fin idé til en værtindegave her i juletiden med sådan et glas mandler.

P1014713

Hvis du vil inspireres til et hav af lækre juleopskrifter, så slå et smut forbi Dansukkers hjemmeside her.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

Leave a Comment