Total køkken-makeover part I

 photo P1014937_zpscwdgu4zp.jpguntitled-2Vi har været i gang med den totale køkken-makeover af det gamle 70’er-køkken i et par uger nu, og som altid i den her proces med renovering af huset, troede vi, at vi kunne gøre det på kortere tid end faktisk muligt. Der er så mange detaljer i så omfattende processer, som bare tager tid, når man er typerne, der gør det hele selv.

Men i dag er jeg klar med et glimt af det nye (gamle) køkken. Som jeg skrev om lige her, venter vi med den store, dyre køkkenudskiftning – som også inkluderer nedriving af væg fra køkken til stue – et par år endnu. I stedet har vi nettet det eksisterende køkken en hel del. Det komplette køkken bliver derfor stående med undtagelse af en hel række overskabe i den ene side af køkkenet, hvor vi i stedet skal have åbne hylder og andre lækkerier på væggen. Det har givet en uvurderlig luft i køkkenet af fjerne overskabene, der også giver bedre rum til madlavning. 

Vi har malet hele køkkenet indvendigt og udvendigt (pyh, jeg er godt træt af malertape nu!), der faktisk er et gedigent køkken i egetræ, som trods en alder på over 40 år, stadig har masser krudt tilbage i sig. Væggene har også fået en gang maling, så alt matcher og står som friskt og nyt. Det er en genial og forholdsvis billig måde at friske et gammelt køkken op på. Små 5000 kr. har vi brugt maling for i alt (inklusiv gulvet, der dog ikke er malet endnu), og det kan absolut gøres billigere, hvis man ikke kaster sig ud i så mange farver, som vi har gjort.

Armaturer, vask, bordplader og greb er også skiftet ud, og det gamle køkken er vitterligt ikke til at kende længere. Jeg kommer med mange flere billeder og indlæg om processen, vores valg af farver etc. Men I får fluks en ultrakort beskrivelse af detaljerne på billederne i indlægget her, hvis I selv overvejer en hel eller delvis køkkenmakeover netop nu.

Detaljer: Armatur, maling og greb

Køkkenet er malet med førsteklassesmaling fra Sadolin (maling i køkken skal kunne holder til slid og daglig aftørring), og vi har plukket farver blandt alle de fine forårsfarver, du kan se her. Den violette væg, som jeg er blevet fuldkommen tosset med, og som stadig mangler en gang maling, før den er færdig hedder Vilot Dust (Y6.08.34), lågerne, der er helt lys og kold grå/blå i nuancen hedder Frozen (R9.06.73), og de mørke kanter på køkkenet hedder Twilight Grey (ON.00.33).

Armaturerne er også et indlæg for sig, som I får en anden dag. De er begge fra GROHE, og opfylder alle behov og mere til, man måtte have med fri bruser og altid kogene vand lige ved hånden uden brug af elkedel. GROHE Red hedder hanen med kogende vand til venstre, og K7 hedder det høje armatur med brusehoved – mit drømmearmatur. Intet mindre.

Vores gamle, brune rav-lignende greb måtte også lade livet til fordel for nogle lækre, nordiske metal- og lædergreb. Skuffernes knopper er i sort metal og skabenes håndtag i sort læder med krom-knopper, der matcher armaturerne. Både knopper og greb er fra Altigreb.dk – et sandt slaraffenland for dig, der vil udskifter knopper eller greb i køkkenet, på en kommode, i badeværelset eller ethvert andet sted, der trænger til en lille makeover. Jeg har allerede selv planer om at lave en gammel kommode om med maling og nye greb. Bittesmå ændringer – som udskiftning af greb – kan gøre en verden til forskel og opgradere et forhadt møbel, der for længst er sat i kælderen til et, der pludselig får en prominent plads i stuen.

 photo P1014941_zpsgjn2bjel.jpg

Det var nok om køkkenet for i dag. Jeg glæder mig til at vise meget mere og ikke mindst før- og efterbillederne, så I kan se kontrasten. Nu skal vi lige male helt færdigt, behandle bordpladerne igen og sætte hylder og lamper op. Og jeg har også planer om en hængende urtehave, som jeg håber, kommer til at fungere lige så godt ude i verden, som den gør i mit hoved. Stay tuned, hvis I vil se mere køkken meget snart.

Vil i vide flere detaljer i mellemtiden så spørg endelig.

KH, Signe

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’ Jeg er også på Snapchat nu... Find mig under plummumdk

Published by

6 thoughts on “Total køkken-makeover part I

  1. Glæder mig til at se mere og måske selv blive inspireret til at gå i gang. Det ser rigtig godt ud.

    1. Mange mange tak. Nu venter jeg blot på de sidste (essentielle) detaljer. Vi venter fx stadig på de åbne hylder.

  2. Vildt fint! Vi overvejer også en make-over af 90’er køkken, men jeg er bange for det ikke bliver pænt med maling af låger og skabe. Det er meget dyrt at få det sprøjtelakeret, så det er ikke en mulighed. Vil du beskrive jeres fremgangsmåde i deltaljer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.