KREA-PAKKEKALENDER FOR TO I HUS

Yes, for første gang nogensinde er jeg på forkant med lidt af julehalløjet. I dag færdiggjorde jeg en pakkekalender til pigerne, som nu venter på, at kalenderen skriver 1. december. ALT er købt i Flying Tiger Copenhagen – både pakkernes indhold og alt til indpakningen. Det bliver første gang for pigerne med en rigtig pakkekalender. De andre år har vi kørt med adventskalender i stedet. 

Jeg glæder mig helt ustyrligt til at se pigernes ansigter, når de ser min kalenderkreation. Det tog en del timer at pakke 48 gaver ind, at binde snor i dem alle og dernæst hænge dem op på mit hjemmelavede ’stativ’. Men timerne var det hele værd. Jeg smed julemusik på højtaleren, nød en kop kaffe (eller mange) og pakkede minutiøst alle gaverne ind. Hele herligheden er taget forsigtigt ned igen (så de er lige til at hænge op i en ruf), så ingen af husets to mindste mennesker opdager noget før den 1. december.

En pakkekalender til små kreative sjæle

Jeg er gået krea-vejen, og alle gaver (som i øvrigt parvis er ens) falder inden for krea-genren. Kun én gave, nemlig to små spil, er uden for kategori. Jeg har købt malebøger, pensler, piberensere, perler, glimmer, farveblyanter, stempler, pomponer, notesbøger, skitseblokke, mønstret tape, kuglepenne med enhjørninger på toppen… and you name it.

Det bedste vi kan tage os til hjemme hos os, når vi rigtigt skal hygge, er at dykke ned i krea-sagerne og lade fantasien løbe frit. Nu kan begge starutter få hver deres store boks med sådanne sager, og det bliver et hit. Også for undertegnede, der ikke altid er lige glad for, at der gøres store indhug i mine dyrt indkøbte voksen krea-sager. Jeg har endda indført et begreb som voksentuscher, men det er mest mig, der vælger at acceptere betydningen deraf 😉

Dimsebutikken over alle

Jeg er (præcis som mine døtre) fuldkommen tosset med Flying Tiger Copenhagen sådan helt generelt, og kan altid finde et par gode dimser til diy-lageret. Lys, servietter, en notesbog eller lidt spændende slik ryger næsten også altid med hjem. I sidste uge smuttede vi ind i butikken for at finde en ’slik eller ballade’-skål, men alt var udsolgt dér 12 timer før Halloween. I stedet endte vi med at købe 11 fine julekugler, som kun koster 10 kr. stykket i år. Ej, der var mange lækre, og vi kunne ikke styre os.

Tilbage til pakkekalenderen; det var nemt at finde 24 krea-gaver til begge piger, og der kan findes fine gaver for ganske få penge. Du finder også et hav af indpakningspapir i skønne farver. Et tip til dig, der skal i gang med pakkekalender: køb en masse gaveposer og æsker, hvis du vil slippe lettere fra indpakningsræset. Jeg hyggede mig med processen – bevares – men det tog mange timer, før jeg var i mål. Flying Tiger Copenhagen har også overflod af diverse gavebånd i stof i fine farver. Jeg købte desuden to pakker klistermærker med tal fra 1 til 24, så alle pakkerne i hver kalender nu er nummereret. Smart.

How to do pakkekalender-stativ?

Og hvad så med stativet? Det er easy peasy at lave, men råt og udtryksfuldt. Kasper og jeg var et smut i haven i går aftes i bælgravende mørke. Her savede vi en gren af vores hasselnøddetræ, som var perfekt til formålet. Vi delte grenen i to lige store stykker på hver 90 cm, så pigerne får en gren med pakker hver. De to grene er forbundet af kraftig snor, og hele baduljen hænger blot på to skruer i væggen. Begge grene fik lidt fint gran bundet omkring, og da alle pakkerne var bundet på, pyntede jeg med sukkerstokke, chokoladekugler og diverse.

Et voila.

Enkelt, men super dekorativt i stuen.

Næste step er kalenderlys og adventsdekoration. Mon jeg når begge dele før den 1. december i år?

Nyd jeres lørdag.

Kh, Signe


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Kim 10. november 2018 at 22:31

  Hvor ER du sej! Det ser fantastisk ud og god ide med kreagave

  Reply
  • plummum 10. november 2018 at 22:32

   Tusind tak, Kim! Hvor er du bare sød.

   Reply

Leave a Comment