Strikkelivet lige nu: Om efterårsprojekter og om at skabe selv

Vil du vide lidt om, hvad der sker i mit strikkeliv, så læs med her. Jeg har flere projekter i gang som altid, men den væsentlige forskel fra tidligere ligger i, at næsten alle projekterne er mine – altså projekter, der er strikket ud fra egne idéer og ikke andres opskrifter. Det er edderspændende og lækkert at lade pinde og garn arbejde frit, og jeg håber at kunne forvandle flere af projekterne til opskrifter til jer. Jeg har mange idéer og alt for lidt tid. Klassisk. 

Hvad skal det her så ende med? Det vides ikke, og jeg har ikke lagt en specifik plan i den retning. Lige nu hygger jeg mig med at skabe mit helt eget. Jeg er ikke færdig med at strikke andres opskrifter. Bestemt ikke. Det er blot super tilfredsstillende at arbejde egne idéer ud af hovedet, ned gennem pindene og til sidst ende med et færdigt resultat.

Yes, I know; det skorter ikke på selvproklamerede strikdesignere disse tider – det vil jeg dog afholde mig fra at kalde mig selv. Så cool er jeg ikke endnu 🙂 Jeg vil i stedet glæde mig over, at godt gennemarbejdet håndværk er så populært, at der faktisk er et marked for alle de små opskrift-magere, der popper op hist og her. Stort hurra(!) for det. 

Det chunky efterår

Mens min Leaf me sweater er sendt til størrelses-graduering, har jeg kastet mig over nye strikkede sager. Efterårsvejret afspejler sig tydeligt på mine pinde. Det hele er chunky, tungt og vamset. Lige til at putte i. Mine foretrukne farver er dog stadig glade, lyse og helt sommerlige. Lys lilla og peach holder altid.

Jeg er i gang med en Chunky Leaf me sweater, som bliver en chunky udgave af Leaf me sweateren. Det bliver dog ikke en tro kopi af første udgave, og især den tekniske konstruktion kommer til at differentiere sig. Detaljerne venter jeg med at afsløre til begge begge trøjer er længere i processen.

Simple vamsede huer   

I går aftes – midt under putning af pigerne – fik jeg en umanerlig lyst til en lilla hue med glimmerstriber, og det gik jeg således ned og strikkede. Huen er strikket med brede ribstriber hele vejen igennem på pind 8 mm, og den fløj derfor af pindene på cirka 3 timer. Huen er super simpel og et ægte begynderprojekt, men jeg vil alligevel skrive en opskrift ned til jer med et par forskellige variationer.

Huen kan nemlig varieres i det uendelige på farve- og effektfronten, og jeg er selv i gang med endnu en, som jeg glæder mig til at se, når den forhåbentlig er færdig senest i morgen.

Kærligt Signe


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • MaleneL 19. november 2018 at 12:06

  Det er et smukt univers, du bevæger dig i. Jeg glæder mig til at se begge udgaver af Leaf me.

  Reply
  • plummum 19. november 2018 at 12:08

   Ih, tusind tak for en sød kommentar!

   Reply

Leave a Comment