Økohule på Amager

Cafeen

Midt på Amager – og godt gemt væk for ikke lokale – ligger en lille perle af en børnevenlig økocafe at være. Madmanifesten hedder cafeen, og hvis du leder efter børnevenlige steder at opholde dig med familien en lørdag formiddag, så læs med her.

Jeg har læst om stedet et par gange i min søgen efter børnevenlige frokost- og brunchsteder i København, men aldrig besøgt det. Men da jeg yderligere blev tippet om Madmanifesten af op til flere på bloggens Facebook-side, som du kan følge her, måtte jeg en tur derhen med Kasper og Frøken M sidste lørdag.

Vi bestilte bord til kl. 12 hvilket vi gjorde klogt i, da cafeens pladser hurtigt blev fyldt op efter vores ankomst. Vi blev mødt af en virkelig sød, ung kvinde, der viste os hen til bordet, sørgede for højstol til Frøken M og forklarede om dagens menu-koncept. Dejligt velkomst og god start.

Madmanifesten er ikke særlig stor, men faktisk det modsatte. Man får lidt fornemmelsen af træde ind i en lille hule, når man går over dørtrinnet. Cafeen er simpelt indrettet i retrostil med indrammede vinylplade-covers på væggene, sorte Verner Panton Flowerpots dinglende ned fra loftet og et par af de ikoniske Eames stole hist og her. Afslappet, hyggelig og uhøjtidelig stil.

I cafeens ene hjørne – eller faktisk i et rum for sig – finder du et legeværelse i to niveauer fyldt med legetøj, børnebøger, bamser, en lille klatrevæg etc., hvor små og større børn kan fornøje sig, mens mor og far får lidt madro. Frk. M er med sine 11 måneder en smule for ung til at være i legeværelset alene, der også er besøgt af noget ældre (og vildere) børn. Vi forsøgte ellers at få hende beskæftiget derinde, men det faldt ikke i god jord hos den lille blomme 😉 Men om et par måneder vil hun allerede være klar til at bruge legeafdelingen mere selvstændigt.

I weekenden kører Madmanifesten med buffet og ikke med À la carte. Ret simpelt koncept, der ikke stiller de store krav til beslutsomheden. Det eneste du skal beslutte er, om du vil benytte buffeten med eller uden ad libitum drikkevarer. Vi valgte sidstnævnte. Priserne for de to forskellige muligheder er 139 kr. for buffet uden drikke og 229 kr. for buffeten med ad libitum drikkelse, som i inkluderer friskpresset juice (virkelig god juice!), kaffe, te etc. Vi opholdt os på cafeen i en del timer, og derfor var pengene godt givet ud for den ‘samlede’ løsning. Men vores umiddelbare opfattelse af prisniveauet for buffeten med tilhørende drikkevarer er, at det ligger en smule for højt, hvis alle faktorer tages i betragtning.

Buffeten består af økologiske råvarer og ligner ikke en klassisk brunchbuffet. Den er nærmere lidt økoflippet (på den gode måde) fyldt med bønne- og linsesalater, langtidshævede kerneboller, stegte pølser, yoghurt med müesli, små kager osv. Der er noget for enhver smag og passer både til børn og voksne. Og maden smager herligt og holder et pænt caféniveau.

Cafeen er så absolut et besøg eller flere værd, og det ikke sidste gang, vi kommer der. Faktisk har vi allerede planlagt næste besøg, hvor vi også medbringer Frøken M’s farmor, farfar og faster.

Så alt i alt vil jeg uddele fire blommer ud af seks til Madmanifesten 🙂

Madmanifesten collageMenu mmFar og MIndretningM i legehusVP lampsm og mor


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Cecilie 11. april 2013 at 15:06

    Det sted skal helt klart besøges næste gang vi er i København. Har en pige på 4 1/2, super med legerum til hende, for tiden kan godt føles lidt lang når mor og far vil drikke kaffe.

    Reply

Leave a Comment