Mere energi i hverdagen… ja, tak!

Longo Vital har spurgt, om jeg vil skrive et blogindlæg, der handler om energi i hverdagen – min hverdag. Det vil jeg. Det er et emne, der har været berørt mange gange i bloggens godt etårige levetid, hvorfor det ikke ligger mig fjernt at reflektere over netop det.

Måden jeg anskuer energi og overskud på ændrede sig radikalt efter Blommen kom til verden. Pludselig mærkede jeg, hvad det gør ved kroppen aldrig at sove nok, at være der 110 % for et andet menneske 24/7 og ikke mindst, hvad det gør at elske så meget og så betingelsesløst, at hverdagen konstant bliver fyldt med bekymringer for, hvad fremtiden bringer. Måske har jeg blot lært, at det er udmattende at være mor – også selvom lykken og glæder opvejer det mange gange.

Lille M er over tyve måneder gammel nu, men søvn er stadig ikke det, der er mest af her på matriklen. Egentlig ikke så meget på grund af Blommen, men fordi, vi er nødt til at gøre et indhug i de timer, som det somme tider ville være rart at bruge til søvn. Det er der ikke noget enestående i. Det er vist tværtimod vilkårene for langt de fleste børnefamilier med to fuldtidsarbejdende forældre i vores del af verden.

Vores hverdag ser nogenlunde således ud, hvis ingen af os vel og mærke har aftenaktiviteter: Vi står op klokken cirka halv syv. Vi er dårlige til at komme endnu tidligere op, selvom det ville være smart. Nu skal barnefader og jeg i bad på skift samtidig med, at der skal skiftes ble og gives tøj på. Morgenmaden skal også klares, og vi prioriterer højt, at spise sammen alle sammen for at have en rolig og hyggelig morgen, hvor alle kan lade op til dagen. Nu plejer Blommen at lege med puslespil eller andet ved siden af os, der tager tøj på (som aldrig er lagt frem om aftenen trods gode intentioner) og lægger makeup (mig. Ikke barnefader 🙂 ). Arbejdet kalder. En af os smutter af sted, mens den anden part afleverer Blommen i dagpleje. Efter en dag på kontoret kan den af os, der ikke afleverede om morgenen hente et styk dagplejebarn. Nu er der cirka halvanden time til at nusse, snakke, lege og også til at lave aftenmåltidet, som senest skal stå på bordet klokken 17.30. Efter maden, som vi også prioriterer højt som fælles familiesamlingspunkt, har vi et par timer til leg og hygge og måske – hvis vi orker – en omgang støvsugning i køkkenet, hvor der sjovt nok ligger overflod af mad på gulvet hver aften. Putning foregår cirka halv otte, og hvis alt går vel tager det average en halv time. Og hvad så nu? Nu er det tid til at åbne computeren og få styr på løse ender på arbejdsfronten, før vi ofte – lidt for sent – skal se dyner.

Så …. hvor kan man bestille mere energi og ekstra timer i døgnet?

I forbindelse med det her indlæg har Longo Vital sendt mig en bunke af deres produkter, som jeg allerede har brugt flittigt i nogle dage. Jeg har endnu ikke brugt dem lang tid nok til at kunne sige, om jeg mærker en forskel, men jeg er forventningsfuld. Longo Vital Classic (som jeg tager netop nu) er Danmarks bedst dokumenterede kosttilskud og har vært på markedet i over 35 år, og det er i sig selv et godt udgangspunkt. Desuden skulle produktet være med til at vedligeholde immunforsvaret. Ja, tak.

Men kosttilskud alene skal selvfølgelig ikke gøre forskellen. Varieret kost er altid et must, og der er en masse andet, man selv kan gøre for at få mere energi i sin hverdag (masser af motion. Host!). På Facebook-siden Mere energi på 30 dage, giver en diætist brugbare og lækre råd til mere overskud i hverdagen. Desuden kan du også være heldgig at vinde et års forbrug af Longo Vital.

Gør du noget for at få mere energi i hverdagen? Kom meget gerne med gode råd og tips. Jeg er som altid lydhør. Meget endda når det gælder dette emne 😉

Noget, der giver os mere energi er fx:

P1010009

Sofahygge efter afhentning i dagpleje med dyner og lidt snack 🙂

P1010040

Lange gåture i naturen uden digitale devices, men med fokus på leg og snak.

P1010021

Mad, mad, mad. Vi elsker mad og laver en hel del af det. Ja, det bruger vi faktisk virkelig meget tid på i vores familie.

Ferie6

Nå ja, og så giver det også energi, at tage en smuttur ud i verden i ny og næ. Billedet her er fra Port de Soller i sommer.

P1010013

Ja, det giver ikke mere energi at tage #selfies, men her kan du se, hvordan man ser ud, hvis man mangler det. Altså energien 😉

Indlægget er sponsoreret af Longo Vital, men alt indhold er mit.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • René Najmi 10. januar 2014 at 8:19

  Super godt indlæg:)

  Reply
  • Plummum 18. januar 2014 at 12:22

   tak:)

   Reply
 • Marina / cand.mor 10. januar 2014 at 12:05

  Jeg er måske ikke den rigtige til at spørge om råd til mere energi, men jeg kan i hvert fald fortælle, at det, der dræner mig for energi, er, når de ydre rammer ikke er i orden. Eksempelvis hverdagslogistikken med aflevere/hente, tøj, madplan og lignende, så når der er styr på det – og det bliver følgelige en smule Ordnung muss sein – så kan jeg slappe af og koncentrere mig om det “almindelige indhold” i vores hverdag.

  Reply
  • Plummum 18. januar 2014 at 12:23

   Du har så meget ret, Marina. De ydre rammer skal være i orden, ellers bliver man simpelthen trist af det. Enig.

   Reply
 • Gerd Cecilie Bech Thomsen 10. januar 2014 at 23:06

  VIRKELIG godt indlæg, dejligt at du er så ærlig omkring det at være forældre, manglende energi og timer i hverdagene. Jeg kan desværre ikke komme med gode råd, for vores hverdag ligner unægteligt jeres, men finder du guldkornene så post dem endelig 🙂

  Og ps…Blommen ligner dig helt vildt på det sidste billede (dit selfie billede) 🙂

  Reply
  • Plummum 18. januar 2014 at 12:24

   Hvor er du sød, Gerd. Tak! Det er bare et puslespil, der skal gå op på den ene eller den anden måde.

   Sjovt, at du synes, hun ligner mig der. Kan slet ikke se det, men dejligt at vide 😉

   Reply

Leave a Comment