Om at shoppe amok til baby og ende med fejlkøb en masse

Jeg advarer på forhånd. Det her indlæg er overfladisk og materialistisk så det batter, men det er ikke desto mindre tanker, der har fyldt lidt i mit redebyggerinficerede hoved…

Jeg har allerede nævnt det et par gange herinde. At min shopping til baby absolut ikke har taget overhånd, hvilket i virkeligheden er virkelig godt. Faktisk er den dårligt startet. Det eneste tøj, jeg p.t. har købt til lillesøster er disse to dragter fra Petit by Sofie Schnoor.

Det er ret atypisk mig. Jeg gik helt amok under min første graviditet. Jeg købte tøj og tøj og tøj, og så lidt mere tøj. Ikke kun i de helt små størrelser, men tøj i alle størrelser til Blommens første leveår. Da hun endelig kom til verden havde jeg en masse fine bunker tøj sirligt fordelt i den rette størrelsesorden. Det viste sig at være komplet idiotisk – mest set ud fra et økonomisk og forbrugsmæssigt perspektiv. Jeg hyggede mig nemlig umådeligt med shoppingen gennem et halvt års tid, hvilket også må tilskrives en vis værdi. Jeg fik naturligvis ikke brugt alle sagerne nær nok, og flere af tingene er stadig fuldkommen ubrugte og ikke særligt babyegnede.

Det viser sig jo ret hurtigt, efter baby er kommet til verden, hvilket tøj, der fungerer og hvilket, der ikke gør. Og bløde dragter med knapper fra top til tå er bare gode, så den helt lille baby, der hverken kan holde hovedet eller noget som helst andet ikke konstant skal løftes op og ned under tøjskiftningen, som forekommer en del de første mange måneder. Så alle de små fancy kjoler etc. jeg købte en masse i størrelse nyfødt – ja, de kom aldrig helt i brug. Såååå… denne gang er situationen en helt anden. Jeg har af ovennævnte årsager næsten allerede en komplet garderobe til vores nye familiemedlem. Udover, at der jo lige er det med, at baby-sis bliver en ægte vinterbaby og ikke en forårsbaby som Blommen, hvilket betyder, at vi mangler lidt ulddragter og andet til de første par måneder i str. bebs.

Jeg har derfor lavet mig en liste med essentials – ting jeg mangler (eller VIL have før babys ankomst). Den er jeg gået i gang med at købe ud fra, og indtil videre kører den strategi ret godt.

To af mine must haves er disse to baby-dynebtræk med leo og ugler fra MarMar og Soft Gallery (ja ja, ret forudsigeligt!), der nu er på vej til os med posten. Jeg har bestilt dem begge hos Stylepit – her og her.

Har I også lavet en del fejlkøb til baby undervejs? Det er vist et ret udbredt fænomen – især blandt førstegangsforældre?!

dynebetræk

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’

Indeholder affiliate-links


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

8 Comments

 • Katinka Frederikkes blog 19. november 2014 at 19:46

  Jeg må indrømme, at jeg også fik overtalt min mand til, at vi skulle købe flotte (dyre) kjoler til vores mini baby på 0-3 måneder. For hvad nu, hvis vi skulle til fødselsdag, eller på anden vis være fine? Haha, tror jeg har 6 kjoler til 300 kr, som er blevet gylpet på og kun er blevet brugt 1 gang…..

  Reply
  • Plummum 19. november 2014 at 21:50

   Præcis. Uh, vi har også en del lidt for dyre og lidt for ‘fine’ kjoler i størrelse nyfødt. Men altså, de er fandeme også svære at stå for.

   Reply
 • Farmor 19. november 2014 at 19:50

  Farmor er i gang med at strikke cardigan og hue

  Reply
  • Plummum 19. november 2014 at 21:50

   ok

   Reply
 • Anne 19. november 2014 at 21:07

  Jeg masseindkøbte lækre lækre stofbleer, som hun stortissede og sked lige igennem. Efter 14 dage gav jeg op. Har stadig ikke fået solgt dem alle sammen… 🙂

  Reply
  • Plummum 19. november 2014 at 21:49

   Ha ha, det er faktisk en af de ting, jeg har på listen denne gang. NYE stofbleer. Nogle af dem bliver de dyre og lækre (er fx vild med Soft Gallerys), mens andre må kunne findes i en lidt anden prisklasse 🙂

   Reply
 • Susan 19. november 2014 at 22:01

  Jeg nikker genkendende til den med storindkøb til første baby, plus en masse vi fik forærende, han var røveforkælet af mine forældre, deres første barnebarn..
  Jeg havde så meget tøj, så jeg kunne have klædt tvillinger på uden at mangle, det var helt vildt, og meget af det voksede han fra, uden nogensinde at have haft det på..

  Det fik lillebror stor glæde af ca. 4 år senere alt det ubrugte og meget lidt brugte tøj, jeg har 2 sommerbørn, så der skulle ikke købes så meget i starten, det var skønt..

  Jeg har jo så fået mit foreløbigt sidste barnebarn, en lille Amalie i april, der er jeg gået helt i selvsving med hende, jeg kan slet ikke lade være..
  Hvad jeg ikke har købt, det er helt vildt, jeg tør ikke regne sammen, hvor mange penge jeg har brugt, selv om jeg tit køber gode ting når de er på tilbud.. 🙂

  Reply
  • Plummum 19. november 2014 at 22:29

   Dejligt du kan genkende mønsteret:) Hvor lyder det også skønt med den lille Amalie. Kan godt forstå, du ikke kan styre dig.

   Vi er også så heldige med en farmor, der både strikker alverdens, flotte sager og også køber en masse. Det er helt fantastisk!

   Reply

Leave a Comment