Hjemme igen og 44 dage til termin

Der ryger sjældent et indlæg på bloggen disse dage, uden det på en eller anden måde handler om graviditet eller fødsel eller dertil relaterede emner. Klart nok. Det fylder efterhånden HELE mit lille hoved, og det er lige gået op for mig, at der kun er 44 dage til termin. Shit!

Den der fødsel er lige om hjørnet, og jeg må indrømme, at det var rart – virkelig rart – at sætte mine ben hjemme i vores egen lejlighed for få timer siden efter ti dage på farten først i Jylland og senere i Hamborg. Jeg har i høj grad brug for mental forberedelse til både fødslen og ikke mindst til endnu et livskapitel nu.

Jeg er helt overbevist om, at babysis har boret sig godt og grundigt ned i bækkenet allerede. Jeg kan mærke det – præcis som jeg kunne ved første graviditet. Derfor skal der virkelig streges på babyklar-tjeklisten over de næste par dage.

Vi mangler et par ganske væsentlige sager endnu. Understellet til vores nye barnevogn blandt andet. En ting, det ville være temmelig rart (fuldkommen nødvendigt faktisk!) at få styr på nu, en bedside crib og et lille hyggeligt babyhjørne samt en masse småting. OG så er der den der fødsel, ja. Anja Bay-metoden skal gennemterpes de næste fjorten dage. Smertefri fødsel – ja tak!

Og her er det væsentligt at spørge jer, kære læsere. Hvilke fødselsteknikker brugte I, der virkede for jer? Kom meget gerne med POSITIVE beretninger. Magter ikke flere skræmmehistorier p.t.

IMG_1401

^^^Billedet er taget i den ene stue i vores dejlige Frederiksberg-agtige lejlighed i Hamborg, som vi lejede gennem Airbnb.com.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’ 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

21 Comments

 • Line 2. januar 2015 at 23:55

  Jeg har lige fået vores nye bedside crib hjem fra Tyskland til ca 1350 kr for seng, madras og lagen. Den kom på et par dage: http://www.skandic.de/da/tobi-Babybay-Original-weiss-100102/c-KAT1209/a-100102.

  Reply
  • Plummum 3. januar 2015 at 14:49

   Fedt tip! Tusind tak. Den vil jeg bestille i dag.

   Reply
 • Tarkoflen 3. januar 2015 at 0:23

  Jeg sad forbandet godt på en fitnessbold med overkroppen ind over en stabel puder på fødselslejet 🙂

  Og så fødte jeg mens jeg sad på sådan en fødselsstol hvor min dejlige kæreste agerede ryglæn med armene omkring mig <3

  Reply
  • Plummum 3. januar 2015 at 20:30

   Fitnessbolde er geniale. Jeg brugte min til under veerne sidst. Lige ind til panikken overtog. Det skal den ikke gøre denne gang.

   Reply
 • Marie 3. januar 2015 at 8:25

  Jeg havde en god fødsel, men anede jo ikke noget om, hvordan jeg ville reagere på smerterne. Reaktionen var fokus på åndedrætsøvelser og så en f….. masse bandeord. Min mand lærte faktisk et par nye 😉

  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

  Reply
  • Plummum 3. januar 2015 at 20:30

   Ha, ja det kan jeg forestile mig 😉

   Reply
   • Plummum 3. januar 2015 at 20:31

    *forestille

    Reply
 • sara 3. januar 2015 at 9:21

  Årh den fødsel der og ugerne optil!:) Det fylder simpelthen så meget og kører rundt i tankerne. Det gjorde det ihvertfald hos mig.. Jeg har næsten lige fået barn nr. 2 og begge fødsler har været ganske gode. Jeg har ikke brugt nogle bestemte metoder eller fødselsforberedelse.
  Det der virkede for mig da veerne kom, kroppen sitrede og alt føltes fremmed, var at tænke på hvorfor jeg havde ondt. Fx. beroligede jeg mig selv under veerne, ved at tænke at det bare var babyen, der skruede sig godt ned i bækkenet og at det var præcis hvad der burde ske. Endvidere forestillede jeg mig veerne som en stor bakke, hvor smerten tiltog og til sidst var øverst på bakken, for derefter stille og roligt at aftage:) Og så huskede jeg at trække vejret dyyyyyyyybt undervejs og fokuserer på det!
  Håber du får en rigtig god fødsel og kan se tilbage på en god oplevelse, du kan tænke tilbage på.
  Godt nytår!

  Reply
  • Plummum 3. januar 2015 at 20:33

   Tusind tak. Håber jeg også 🙂 Er gået i stærk Anja Bay-træning. De vejrtrækninger, som jeg havde øvet i et væk op til sidste fødsel hos APA, hjalp mig ærlig talt ikke så meget. Så nu forsøger jeg at tage action på en anden måde.

   Reply
 • Mie 3. januar 2015 at 11:38

  Vejrtrækning fra hval-yoga gjorde hele forskellen… Var total til stede og med under hele forløbet…Og ingen smertestillende…
  Også hjalp det,at det var anden gang og jeg vidste,hvad det drejede sig om 🙂

  Reply
  • Plummum 3. januar 2015 at 20:33

   Hvor lyder det fedt. Jeg håber også, at jeg vil være til stede. sidste gang løb det hele shu lidt af med mig.

   Reply
 • Sofie 3. januar 2015 at 12:40

  Jeg klarede min fødsel gennem vejrtrækningsøvelser, og var 8 cm, da jeg ankom. Det var en kæmpe hjælp for mig, at have styr på vejrtrækningen, da det gav ro, samt at være hjemme længst muligt tid, hvor jeg følte mig mest rolig og tryg.

  Min førstegangsfødsel var både kort og alle smerterne var overskuelige. Jeg krydser fingre for, at du får en rigtig god oplevelse denne gang (jeg håber selv på det samme forløb igen til marts).

  Reply
  • Plummum 3. januar 2015 at 20:35

   Fedt! Jeg ville også ønske, at jeg kunne blive hjemme så længe som muligt denne gang, men da jeg første gang endte i akut kejsersnit, skal jeg en del før på hospitalet denne gang, så jeg kan blive målt på under hele processen.

   Reply
 • Tripola 3. januar 2015 at 15:19

  Jeg havde supergod hjælp af at have trænet vesimuleringsåndedræt hos yogini yoga ( dybest set dyb vejrtrækning med armene over hovedet som belastning og opøvet til at klare det tre min af gangen. Så længe varer en ve jo sjældent) og under pressefasen smertefri fødsel teknik med stempelkandetanken. Det tog fem timer og jeg havde ikke brug for smertestillende.

  Reply
  • Plummum 3. januar 2015 at 20:36

   Lyder fantastisk. Anja er (forhåbentlig) også min redning – både i åbnings- og pressefasen.

   Reply
 • Signe 3. januar 2015 at 16:03

  Hej Signe, vil også bare hurtigt fortælle at Pinkorblue.dk har babybay til 1230 kr inkl. madras, hvis du vælger den der ikke har afrundede hjørner 🙂

  Reply
  • Plummum 3. januar 2015 at 20:28

   Tak, søde. Endnu bedre. Jeg magter simpelthen ikke at søge nettet tyndt for ALT baby-gear, så det er dejligt nemt, at du lige har været der før mig på nogle af tingene<3

   Reply
 • Marina / cand.mor 4. januar 2015 at 13:24

  Stemmer lige i vejrtrækningskoret 🙂 Det, der suverænt hjalp mig bedst, var fokus på min vejrtrækning. Jeg har hverken gået til yoga eller taget vejrtrækningskurser. Til gengæld har jeg efter flere års virke som samarit ved Røde Kors set, hvor meget psykisk førstehjælp gennem fokus på vejrtrækningen har af betydning for patienters almentilstand, og den lærdom tog jeg så med mig til fødslen. Trak mig totalt ind i mig selv og koncentrerede mig om min vejrtrækning. Faktisk var fødslen en mere behagelig oplevelse for Sømanden end ammestart, for jeg sagde stort set ikke noget under hele forløbet 🙂

  Reply
 • Østfronten 4. januar 2015 at 20:22

  Du siger bare til, hvis vi skal tage det dér med fødslen over en kop te! (Og vi skal også lige ses snart, synes jeg)
  Jeg håber, du får en masse glæde af Anjas teknikker og at lillesøster roterer rundt lige præcis som hun skal. Og at du får en FAN-tastisk oplevelse uden angst, panik og akutte indgreb denne gang.

  Reply
  • Plummum 4. januar 2015 at 20:25

   Det tilbud vil jeg gerne tage imod med kyshånd, Stine.

   Reply
 • Heidi 10. januar 2015 at 14:04

  Jeg brugte også Anja Bay eller det gjorde jeg indtil veerne tog til og bare bankende ind over kroppen, hvor der var turbo udvidelse lig psykopat smerter.

  Jeg vil så sige, jeg havde købt bogen, men skulle lige skrive en kandidatafhandling før fødslen. Så jeg overspringshandlede ved at læse bogen og så ville jeg øve i uge 30 når afhandlingen var afleveret. Det skete bare aldrig, så jeg fik aldrig øvet.

  Da mine veer toppede, kom jeg i badekar, jeg tog en rigtig vejrtrækning der og havde jeg lykkedes at blive ved med at følge Anja Bay havde jeg født i badekaret. Jeg kom dog op da jeg slet ikke kunne styre vejrtrækningen og det bare gjorde så Nas. Så fik en epidural, men jeg havde glæde af den i max en time, jeg var nok over 8 cm udvidet inden jeg fik den. Jeg fortryder det dog ikke, for jeg råbte og skreg og var totalt i smertehelvede.

  Min jordmoder mærkede så ikke så meget efter, hvis hun nu havde haft mere styring og sagt du er der lige om lidt. Så måske og så alligevel ikke.

  Min erfaring jeg har medtaget, som jeg gerne vil have med i næste graviditet er, at jeg ihvertfald skal øve rigtig meget på det.

  Så når vi kommer ind i sidste fase, så må hende jm gerne komme med nogle statuser med hvor udvidet jeg er.

  Anja Bay virker det jeg sikker på, men jeg vil nok hvis der skal kemisk starter til som vedrop, at så skal der epidural til.

  Reply

Leave a Comment