Lav din egen rå hylde med remme i kernelæder

For snart en måned siden lavede jeg et lille diy-projekt med min far. Nemlig et par rå hylder med remme i kernelæder, som jeg vidste skulle have plads i vores soveværelse. Jeg havde oprindelig tænkt, at en String reol ville gøre sig godt netop der, men da jeg så disse hylder i et nummer af Boligmagasinet, fik jeg lyst til at kaste mig over det projekt i stedet. Hylderne er helt enkle at lave og kan kreeres i et utal af variationer. Se fx mit hylde-board på Pinterest her for mere inspiration.

Læs med videre, hvis du vil kaste sig over dine egne hylder.

Det skal du bruge:

 • Remme i kernelæder. Jeg købte mine i Skindhuset til ca. 100k kr. per rem. Personalet derinde kan skære remmene til i de mål, du ønsker. Vi måtte dog efterskære, da målene ikke passede helt. Mine remme måler 95 cm.
 • Hultang eller hulpibe til at lave huller i remmene.
 • Metalskiver til hullerne i remmene for at gøre det færdige look mere lækkert og ikke mindst mere holdbart.
 • Træ efter ønske. Jeg har købt OSB-træ i Silvan, hvor jeg fik skåret en lang liste, der var 25 cm dyb. Derefter savede vi selv to hylder i målene 60×25 cm.

Sådan gør du:

 • Start med at vurdere hvor dybe og lange dine hylder skal være. Det betinger både remmenes bredde, tykkelse og længde. Køb først derefter dine materialer.
 • Skær remmene og hylderne til i dine mål. De fleste byggemarkeder kan skære træet ud for dig i præcise mål. Jeg købte blot den lange liste for at have nok til endnu en lille diy-reol.
 • Lav huller i enderne af hver rem i samme afstand fra kanten. Mine sidder 2,5 cm inde. Slå nu dine metalskiver i hullerne.
 • Nu er det tid til at skrue remmene fast på væggen. Laver du to hylder, som jeg har gjort, kan du også forskyde dem, så de ikke sidder direkte over hinanden.
 • Når remme er skruet fast på væggen, er det tid til at sætte dine hylder ind. Og vupti du har nu din helt egen personlige hylde/reol. Det er ganske simpelt.

Tænk ud af boksen. Der findes et hav af lækre træsorter og kernelæder i alskens farver. Fx ville det også se super cool ud med hvide læderremme og hvide tynde marmorplade i stedet for træ. Et projekt jeg selv har i tankerne til vores stue. Det kunne også være lækkert at male hylderne i en sej pastelfarve eller en anden farve, der passer perfekt til hyldens placering og formål.

Håber, I kunne bruge min lille guide. Spørg endelig løs hvis jeg skal uddybe. photo IMG_1676_zpsncneepae.jpgSådan blev resultatet. Hylderne er ikke dekoreret, som jeg ønsker, men jeg ville hurtigt vise resultatet af min lille DIY 🙂IMG_1688Jeg valgte, at hylderne skulle sidde helt tæt på hinanden, så det ligner en lille reol og ikke enkeltsiddende hylder. IMG_1687Her kan du se, hvordan der ser ud med metalskiverne i hullerne. Det giver et meget mere færdigt look, end hvis du blot laver hul ude at sætte skiver i. IMG_1685Jeg har virkelig en ting for sukkulenter for tiden. De pryder både stue og soveværelse.
IMG_1678 En oldgammel kop fra Bjørn Wiinblad, som er helt gennemtykket i kanten, fordi Kasper i sin tid brugte den som babykop. Jeg er tosset med ting med historie i. IMG_1698

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

8 Comments

 • Cecilie Amalie Brevadt 5. februar 2015 at 16:23

  WOW! Hvor ser det bare fedt ud – dem kan du helt sikkert godt være stolte af! 🙂

  // cillesunivers.bloggersdelight.dk <3

  Reply
 • Randi Philipp 7. maj 2015 at 19:45

  Hej. Hvor har du købt metalringene som sidder i læderet? Super fine hylder

  Reply
 • anne 9. maj 2015 at 16:42

  Jeg er i gang med tilsvarende projekt. Har du nogle råd til hvor store hullet i læderet skal være? Jeg tænker på at bruge remme, der er 5 cm i bredden og 120 cm i længden.

  Tak for input! 🙂
  Anne

  Reply
 • Maria 6. august 2015 at 21:18

  Hej 🙂

  Jeg vil også gerne høre hvor du har købt metalringene henne? Og evt hvad de hedder?

  Super flotte hylder!! :heart_eyes:

  Reply
 • Julie 17. september 2015 at 16:53

  Hej

  Gå ind på http://www.clé.dk der kan man købe både hylder og tøjstativer i alle mål 🙂

  Reply
 • læderremme til hylder | chempaq.dk 6. april 2017 at 22:35

  […] Lav din egen rå hylde med remme i kernelæder – plummumNemlig et par rå hylder med remme i … er det tid til at sætte dine hylder ind. Og vupti du har nu din … lav din egen reol, reol med læderremme, …GÅ TILL HEMSIDAN! […]

  Reply
 • hylde læderstrop | chempaq.dk 7. april 2017 at 12:16

  […] Lav din egen rå hylde med remme i kernelæder – plummumLav din egen rå hylde med remme i kernelæder. Posted on 5. februar 2015 19. december 2015. by plummum.GÅ TILL HEMSIDAN! […]

  Reply
 • Kenneth Popp 18. maj 2017 at 8:46

  Det ser super godt ud – wow! Der kan også købes super billige læderremme på http://www.no46.dk/laederremme
  Det er altid super fedt at kunne bruge sine hænder og udvikle sine egne hylder selv.

  Reply

Leave a Comment