Når en hel familie skal flytte(s)

 photo P1010187_zps5svkswvl.jpgDet bliver lige til et hurtigt indlæg fra mobilen i dag alligevel. Man kan foretage sig meget, når man ammer sovende baby:)

Vi har netop haft besøg af verdens bedste sundhedsplejerske, som både har fulgt Blommen og lillesøs fra fødslen. Hun skulle tjekke op på lillesøster her allerede tre uger før den ‘obligatoriske’ 8-måneders undersøgelse, fordi vi er dem, der flytter til den anden ende af byen lige om lidt. Så det blev samtidig også et farvel. Lidt trist! For hold nu op, hun har været god, og nærmest ligeså meget en slags psykolog og rådgiver, der kunne lægge øre til alle mulige baby-/barn-/familieanliggender de sidste snart 3,5 år. Hun har altid tid og overskud – både til os og til pigerne, og det er ellers ikke det gængse billede og ej heller den generelle opfattelse af andre offentlige tilbud disse år.

Det slog mig ekstra hårdt i går aftes, at denne flytning er et meget mere radikalt opbrud, end andre flytninger har været i vores liv. Det betød ikke synderligt meget for mig at bruge mine tyver-år på at flytte fra Amager til Østerbro, fra Østerbro til Nørrebro for dernæst at flytte til Amager igen. Jo, det er altid energikrævende at flytte – både fysisk og mentalt. Men denne gang er vores børn med i spillet. Vi kender vores trygge hood her, en god portion af naboerne, forældrene til andre børn i børnehaven, vores læge, sundhedsplejerske, børnehave, vuggestue og dertilhørende pædagoger osv. osv. Alt sammen noget, man gør en hel del mere brug af med børn i familien. Alt det skal etableres forfra for alle familiemedlemmer, og det er skisme en stor mundfuld for alle. Men det er ikke noget, vi frygter. Tværtimod.

Men den der skrøbelighed og ekstreme sårbarhed, der følger med det at blive mor… den sniger sig altid voldsomt ind på mig i perioder, hvor man gør op med det kendte. Og det gør vi nu.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Martin Kjærgaard Jensen 22. oktober 2015 at 13:03

  Vi er også i gang med en flytning og jeg er helt med på at det er meget anderledes når flytningen også indebærer børn.

  Hos os kom det heldigvis til at passe med at vores den ældste skulle starte i skole hvor der kun var en anden fra børnehaven der også skulle starte, så det var ikke helt så meget vi skulle flytte fra.

  Reply
  • plummum 22. oktober 2015 at 22:31

   Hvor spændende med flytning. Ja, det er noget ganske andet, når de små liv også er involveret.

   Reply

Leave a Comment