Boligtanker og smukt nyt til væggen

 photo P1010465_zpsxgrmbzzr.jpg

Pigerne og jeg er gået i efterårshi hos mine forældre, mens vi er boligløse i godt og vel fjorten dage. Og mens resten af familien ser Vild Med Dans, som ærlig talt slet ikke siger mig det store, kan jeg passende dele lidt af mine boligtanker med jer her før, det hele går løs. 

“Jeg er überspændt og lidt skræmt af hele projektet, som godt kan virke en smule overvældende, inden vi overhovedet er begyndt.”

Jeg glæder mig som en gal til, at jeg kan begynde at indrette de enkelte rum i vores 235 etagekvadratmeter store hus, og jeg glæder mig til, at vi kan etablere os rigtigt deri som familie. I de nye rammer. Men det har lange udsigter. Rigtig lange. Vi har købt en 30’er-villa, som sidste gang fik en opdatering engang i 70’erne, og det kan ses. Det betyder, at sådan cirka alt skal have en kærlig omgang. Huset er ikke et håndværkertilbud. Langt fra. Men det trænger til en gevaldig opdatering, før det kommer til at leve op til vores drøm af en bolig. En opdatering, der rundt regnet kommer til at tage det næste års tid – sikkert længere.

Jeg er überspændt og lidt skræmt af hele projektet, som godt kan virke en smule overvældende, inden vi overhovedet er begyndt. Vores plan er at lave en masse selv – så meget som muligt. Vi er ret meget DIY-typerne begge to, og Kaspers hænder er skruet særdeles heldigt på. Jeg har med andre ord giftet mig med det, man vil kalde en vaskeægte handyman, som elsker at kaste sig over alt, der inkluderer power tools og haveredskaber.

Så. I kan nok forstå på det hele, at min drøm om indretning af hus med lækre møbler, pænt dims, massevis af grønne planter og smukke sager til væggene ikke bliver det første, jeg skal kaste mig over. Jeg kan dog ikke lade være med at købe ind løbende, når jeg falder over netop det, jeg ønsker mig. Og mit håb er også, at jeg stille og rolig kan begynde at indrette, når rummene en efter en bliver færdige.

Det giver mening at gøre det på den måde – at købe ind og indrette løbende. Både økonomisk og stilmæssigt. Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at de møbler og ting vi indretter os med er fundet over lang tid og ikke på én måned i en ligegyldig boligbutik. Jeg har mange sager i kikkerten, og dba.dk bruges flittigt p.t. Desuden skal en del af efterårsferien bruges i diverse antikhaller og genbrugssteder, hvor jeg håber at spotte lidt lækkert fra min alenlange liste.

Et af de seneste tilføjelser er smukke Hanna, som Just Spotted har forkælet os med. Jeg har været vild med hende, siden jeg så hende på væggen hos et par af mine yndlings-interiørbloggere. Blandt andet hos denne inspirerende dame, som jeg dagligt får et eller flere boligfiks hos. Portrættet af Hanna er taget i den norske natur af den islandske fotograf Ingi Arnason. Jeg er helt forelsket i Hannas smukhed og billedets melankolske udtryk. Portrættet er sat i en smuk ramme af eg, der komplementerer hele udtrykket perfekt. Egetræsrammer kan noget helt særligt, og Just Spotted har et godt udvalg. Se det hele her. Portrættet af Hanna kan findes hendes her og rammen i eg her.

Og nu en omgang billeder jeg skød i en næsten tom lejlighed et par dage før, vi forlod den. Hanna flankeres af en af mine yndlingsplanter nemlig Monstera’en og af mit hidtil bedste DBA-fund. En original Safaristol af Kaare Klint, som jeg erhververede mig for kun 2000 kr.

Jeg håber, I synes, det er hyggeligt at følge med i boligprocessen her på bloggen. I kommer nok til at være med på sidelinjen, når hele maskineriet går i gang, og jeg skal også nok vise billeder af de enkelte rum som de ser ud netop nu. Glæd jer til grønt badeværelse og kælder med vaskeægte ølstue 🙂 Jeg begrænser det dog, så bloggen ikke kun kommer til at handle om det. 

Del meget gerne med mig, hvis I selv har sat enten hus eller lejlighed i stand.

 photo P1010442_zpst8htatyc.jpg photo P1010430_zps9et205fv.jpg photo P1010451_zpsedjt9oxd.jpg photo P1010445_zpsox3dcvc7.jpgAlternativ magasinholder af mit gamle Mulberry-bælte, som jeg kun bruger ganske sjældent til dets oprindelige formål. photo P1010455_zpsirnaodrr.jpg photo P1010481_zpsbnufycnl.jpg photo P1010478_zpsujh7tb0x.jpgDen fine, fine ramme af eg. Det giver altså et meget mere eksklusivt udtryk end de traditionelle, sorte rammer, som dog er helt fantastiske i kombination med eg.    photo P1010433_zpseqdfn2ww.jpgDu kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’

Indlægget indeholder affiliate-links


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Nina 25. oktober 2015 at 17:05

    Hold nu op det er smukt. Jeg har lige netop købt (for 2 timer siden) en ny poster. Jeg har næsten lyst til at afbryde min ordre, dette billede er jo helt guddommeligt smukt, stærkt og skrøbeligt på samme tid.

    Reply

Leave a Comment