Billig opgradering af udearealet

Indeholder reklame i form af affiliate-link

Som med alle andre steder på vores matrikel, så er haven og terrasserne ikke færdige endnu, eller bare nogenlunde som vi vil have dem. Vi kommer ikke til at lave det store om på udearealerne i år, da vi har rigeligt at se til inde i huset. Derfor har mit ønske været at skabe så hyggeligt et uderum så godt jeg nu kunne med de ‘kulisser’ jeg har haft at arbejde med. Og uden at det hele ville koste en million, da vi alligevel laver det meste om næste år, hvor vi skal have en ny træterrasse og fjerner de fleste fliser i haven for at anlægge mere græs.

I dag har jeg stylet lidt udenfor, købt et par blomster, rykket rundt og dimset på ting og sager og vupti – et uderum var skabt. Jeg er ikke færdig endnu. Skal bl.a. finde et fin stor parasol, så vi kan bruge havebordet uden at sidde i streng sol. Jeg skal også sy en hynde til vores nye bænk, så vi kan sidde lidt blødere.

Vi har to terrasser – en øvre træterrasse som er lidet køn og en nedre fliseterrasse, som også har set bedre dage, men jeg har prøvet at maskere og sminke 🙂 I går kørte vi i IKEA og købte et billigt havebord (fra Angsö-serien) og tilhørende bænk. Ikke vores drømmesæt, men vi er ærlig talt ikke helt overbeviste om, hvilket sæt vi ønsker endnu, og vi var simpelthen nødt til at have et havebord med det vuns, så vi kunne udnytte have og terrasse til fulde. Det er jo en af de største grunde til, at vi har købt et hus – haven! Når bordet flankeres af vores tre Hee Dining-stole fra HAY, så ser det pludselig ganske fint ud.

Udover bænk og bord har jeg brugt penge på lidt forskellige blomster. Et par Sommerfugle-lavendler og en stor Hortensia begge fra Netto til under lige under 200 kr. i alt. I IKEA købte jeg også et par planter. Blandt andet de to Vedbend, der hænger udover de to kurvekrukker. Resten af planterne I kan se på billederne er købt løbende i forskellige supermarkeder og på planteskoler (krukkerne havde vi i forvejen), men alt i alt har jeg for ret få penge skabt et hyggeligt uderum, vi kan nyde sommeren i.

Parasollen bliver nok ikke helt billig, men kast gerne et link min vej, hvis I har gode forslag til sådan en.

De to højbede i lærketræ er endelig færdige. Jeg er tilfreds med resultatet. DIY-guide kommer snarest.  Den store Hortensia plantede jet ud i en gammel zinkbalje. Det giver sådan et lækkert sommerhus-agtigt touch.  Jeg har rammet den nedre terrasse ind i planter og blomster uden at lukke helt af til haven, men jeg kan godt lide, at den ligesom er lidt afskærmet for at skabe et ‘rum i rummet’.   Sommerfugle-lavendler, som jeg hapsede i Netto i dag for 25 kr. stykket. Vedbend fra IKEA til 15 kr. stykket. De to vægkrukker i flet lå i vores gamle haveskur, da vi flyttede ind. Der har jeg i øvrigt også fundet zinkbaljen og mange andre fine sager.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Fyld sommer i glassene – plummum 16. maj 2016 at 21:30

    […] lavede lækker lemonade af citron og lime i sidste uge, som jeg drak med pigerne i solen på vores terrasse. Vi drak 1,5 liter på én dag. Måske liiige i overkanten sukkermængden taget i betragtning, men […]

    Reply

Leave a Comment