Extravagant søndag

ReklameOg så sidder jeg her. Sent søndag aften og ønsker mig, at de næste to dage også var en lørdag og en søndag. Igen. Renoveringsbøvl(!), afdansningsbal for størstebarnet, huset fuld af gæster to dage i træk, besøg af en slamsuger for anden gang (med efterfølgende vanvidsrengøring) og en slem sommerforkølelse, der næsten har taget min stemme og gjort mit hoved tungere end en Bratz’ sætter sine spor.

Men vi er som bekendt ikke typerne, der ligger på den lade side uanset, og i dag havde vi planlagt at være lidt extravagante med en drønlækker frokost serveret for både Kaspers og mine forældre. Fødevarekæden Meny fylder nemlig 1 år, og det har vi været så heldige at få lov at fejre for dem med lækre råvarer fra en af vores lokale butikker.

kl. 9.00 troppede mine forældre op på vores matrikel for at være barnepassere for Blommen, der straks trak bedsteforældrene med på legeplads med efterfølgende tur efter is. Hun er snedig og kan få mormor til ALT 😉

Meny i Hellerup var vores destination. En af Danmarks lækreste og mest velassorterede supermarkeder med en service helt i top – lidt a la Torvehallerne bare i supermarkedsform. Jeg tror ærlig talt, det er meget godt, at vi ikke bor lige op ad Rotunden (hvor supermarkedet ligger), for det ville betyde enorme poster på madbudgettet. Vi bliver mere end almindelig fristet, når vi er derinde.

Menys koncept

Meny blev introduceret i Danmark for et år siden og har fokus på friske råvarer hver dag, et godt udvalg af frisk fisk og kød og et særligt bredt udvalg, så man ikke behøver at købe ind mere end ét sted – et kæmpe plus for børnefamilien. Samtidig er der faste dage, hvor Meny sætter fokus på særlige dele af butikken. Om onsdagen er der ekstra meget fersk fisk, torsdagen er ostedag, og om fredagen er slagteren og vinhandleren klar med ekstra gode varer. Men nu handlede vi så ind en søndag formiddag, og selvom det ikke er en af ‘fokusdagene’, så bugnede butikken oprigtig talt af alverdens oste, fisk, skaldyr, økovarer osv., og vi manglede intet.

Jeg er især vild med de små betjente afdelinger inde i butikken. Både i grønt-, oste, fiske- og vinafdelingen fik vi råd og vejledning af et høfligt og kompetent personale, der også lige kunne overkomme endda med et smil, at vores lille bullertøs på 1 år var mere end villig til at rive alle varer på gulvet. Og det betyder alverden. Oplevelsen ved at handle bliver så meget bedre, når man oplever, at man som handlende bliver taget hånd om gennem hele butikken, og lige til varerne er betalt. Og netop den gode, gammeldags service er en af butikkens fokuspunkter. Læs fx Euromans interview af manden bag Meny i Hellerup Rasmus Vejbæk-Zerr her – hans tilgang til at drive butikken er ret interessant. ^^Indkøbsturen var – trods lille bullermus, der gerne ville spolere det hele – en sand fornøjelse. Hvis du vil have god service og være sikker på at kunne finde ALT, hvad du skal bruge, så smut til Meny i Hellerup. Jeg kan næsten garantere dig, at du ikke bliver skuffet.^^Her ser du et lille udsnit af de varer, vi skulle bruge til frokosten. Måske kan du også spotte vores koldskål fra Øllingegård. Vi ville have afsluttet med en omgang koldskål med friske bær, før alle tog hjem, men vi var simpelthen propmætte, så den måtte vi springe over. 

Hvad vi serverede

Vi havde besluttet, at vores frokost skulle være lækker, men samtidig let at lave, så vi ikke endte i køkkenet non-stop flere timer (som vi så ofte har prøvet), men kunne gå til og fra og samtidig være værter. Vi satsede derfor på en forret bestående af lufttørret skinke, oliven, friske figner, nødder og brød, som vi kunne dyppe i olivenolie med salt. Hovedretten skulle være koldrøget laks med rygeostcreme og jomfruhummer med en hjemmerørt mayonaise. Desserten skulle også være nem, og derfor tyede vi til den evige klassiker og serverede et ostebræt med sødt og små delikate knækbrød. Til alle retterne serverede vi specialøl, kold rosé og kølige non-alcoholic-drikke til den ammende mor (altså mig) og pigerne.

Billederne af det vi serverede taler næsten for sig selv, men jeg kan love jer for, at alle råvarerne var helt i top. Alle var vist meget tilfredse og mætte, da vi sluttede måltidet efter cirka 3 timer. Selv kom jeg til at fare fra bordet i tide og utide på grund af en ultrapjevset lillesøster, der ikke synes, at mor skulle bænkes for at nyde sin mad i længere til ad gangen, men det er jo vilkårene i en familie med små børn. Pigerne nød i øvrigt også godt af alle lækkerierne, der tilmed var smukke og farvestrålene for små børneøjne.
^^Forretten med lækker skinke og lidt tilbehør at nappe af. Vi brugte også vores hjemmedyrkede rucola fra højbedene. ^^Vejret var så herligt, at vi kunne sidde ude. Skønt. Jeg orker nemlig ikke vores brune stue, som jeg glæder mig SÅ meget til at gennemrenovere om nogle måneder.
^^Vores roser står i fuldt flor nu, så jeg kan bare plukke løs til diverse borddekorationer. ^^Lækre jomfruhummere en masse på is. Vi grillede dem for lethedens skyld. ^^Et ‘lille’ laksebræt med små roser af rygeostecreme, citron og masser af frisk dild. Det var noget af det bedste laks, vi nogensinde har smagt.   ^^Grillede hummerbasser. ^^Et topskud af laksebrættet, der også viser avocado-roserne lidt bedre. ^^Ostebrættet til dessert med tre forskellige oste. Vi havde valgt en mild fransk gedeost, som er den aflange i forgrunden, den prisvindende fårebrie fra Knuthenlund på Lolland og en ny Arla Unika ost. Til ostene serverede vi to franske marmelader – en æble og en kirsebær og små knækbrød. Uh, jeg er en sucker for ost, og jeg planlægger i skrivende stund at kaste mig over vores rester snarest. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Kristina 14. juni 2016 at 23:28

    Det ser simpelthen så lækkert ud Signe ? Bliver lige nødt til at forhøre mig, den fine blå bluse du har på, hvor er den fra? Har længe været på udkig efter præcis sådan en!

    Reply

Leave a Comment