Lær gennem leg

Sponsoreret indlæg

Vi er i færd med at afprøve legetøjsprodukter fra Baby Clementoni, som står bag en lang række uddannende legetøj til de allermindste – legetøj, der udvikler dit barns sprog, kreativitet, koncentrationsevne etc. gennem barnets leg.

Og leg er essentielt. Mange forskere inden for området understreger igen og igen, at børn og voksne udvikler nogle af de vigtigste færdigheder via leg. Og at barndomslegene lægger grundstenen til det voksne menneskes kreativitet og potentiale til at begå sig på arbejdsmarkedet i det 21. århundrede. Selv vil jeg gerne lege endnu mere med pigerne – også på daglig basis. Altså ned på gulvet og deltag i puslespillene, i rollelege i dukkehuslegen osv. Hvis jeg får lov!

En stor del af weekenden blev brugt på en lille syngende og snakkende brandbil og ditto Baby T-Rex, som tilmed kan ’styres’ ved hjælp af en rangle udformet som et kødben. Både dino og brandbil siger tal, former, farver, dyrelyde og synger små sange, der er lette at indøve for selv de helt små, når man trykker på de enkelte knapper.

Begge piger – altså både 1 og 4-årig – har været godt underholdt af legetøjet. Vores Blomme vil hellere end gerne tage lillesøster ’i skole’ flere gange dagligt for at lære hende nye ord, nye spil på iPad’en eller seje moves 🙂 Derfor leger de ofte sammen med lillesøsters legetøj. Det er simpelthen så sødt at være vidne til de to pigers connection. Det foregår i en verden – deres egen lille private boble – som Kasper og jeg hverken er eller skal være 100 % del af. Det kender jer med to eller flere børn sikkert også alt for godt?

Der bliver sunget med på sangene, danset, trykket, trukket, smidt og væltet, og legetøjet står endnu uden skræmmer.

Dinoen er klart det største hit af de to stykker legetøj, vi har testet her, fordi den er sød at se på og reagerer på ranglen, når den rystes, ved at dreje rundt og køre frem og tilbage, mens den snakker og synger. En rigtig fin julegaveide til de mindste, hvis man ikke er plastic- og lydforskrækket, som jeg ellers selv har for vane at være;) Jeg er dog langt fra fanatisk i den retning, og Clementoni leverer absolut kvalitet inden for plasticgenren.

Kender I selv til Clementonis produkter? Følg med i næste uge, hvor vi anmelder et fodboldmål fra samme virksomhed.

Læs mere om dinoen her og brandbilen her. Og se alle de andre produkter, som Clementoni kan byde på lige her photo P1014628_zpscepkvc5o.jpg photo P1014625_zpsx0q8slhr.jpg photo P1014627_zpsfypatrvq.jpg


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

7 Comments

 • Cecilie 11. november 2016 at 11:48

  Sejt!! Godt plastiklegetøj er svært at finde ??
  “Taler” dinoen dansk eller engelsk (bare mår nu det er et engelsk produkt ?)? ?

  Håber ikke dit arbejdsliv bliver for krævende ❤️ jeg skubber også nogle ting til aftentimerne for f.eks. at gå lidt tidligere eller flekser, når der er behov for det. Det er både en gave og en forbsndelse, fordi der går mere arbejde i privatlivet og omvendt ?

  Reply
 • plummum 11. november 2016 at 12:18

  Ja, enig det er ikke helt nemt at finde det gode plasticlegetøj. Åh, ja det har jeg hekt glemt at skrive. Dinoen kan stilles til at tale dansk eller norsk, og pigerne (eller nok mest ældsten) synes det er SÅ morsomt, når den synger og taler på norsk 😉

  Åh, ja den balance mellem privat- og arbejdsliv. Den er slet ikke let at finde altid. Jeg synes ikke altid det er super sjovt at have flere timer foran computeren foran efter putning, men på den anden side, er det det, der gør, at jeg kan hente lidt tidligere.

  Reply
 • Josephine 18. november 2016 at 10:59

  Er det bare mig der er en hat og ikke kan se hvor man kan købe det? 🙂

  Reply
  • plummum 18. november 2016 at 11:08

   du er overhovedet ikke hat 🙂 Jeg vender lige tilbage med et godt link.

   Reply
 • Hvad er de bedste bud på aftenhygge-aktiviteter? – plummum 18. november 2016 at 20:07

  […] De sidste par aftener har vi spillet fodbold indendøre med Baby Clementonis World Cup Winner-sæt, som I kan se på billederne i indlægget. Jeg skrev allerede om Baby Clementoni i sidste uge, da vi anmeldte en baby T-Rex og en talende brandbil. Her kan du også læse om Clementonis mission om at skabe uddannende legetøj til børn. Læs eller genlæs her.  […]

  Reply
 • Charlotte Hougaard Buchholz 30. december 2016 at 23:11

  Hej,
  Vi har netop fået den søde dino i julegave og synes den er ret forvirrende og hurtigt skifter videre er den bare sådan eller er vi galt på måden den skal bruges ? 🙂

  Reply
  • plummum 1. januar 2017 at 10:14

   Hej Charlotte. Jeg har ikke oplevet vores som forvirrende, må jeg indrømme 🙂 Begge mine piger er ret glade for den og trykker lystigt på alle knapper konstant, når de leger med den, så den lille dino speed-snakker derudad 😀

   Reply

Leave a Comment