Tør du være en nederen forælder?

Forældregerningen er en kompleks størrelse. Fuld af modstridende følelser og ambivalens lige fra første sekund; overdreven lykke, frygt og angst for alt det, der kan ske, glædesstunder, øredøvende træthed og følelsen af, at livet aldrig har givet mere mening afløst af frustrationer over dagens konflikt nummer 117.

 – ANNONCE –

Nogle dage er helt lyserøde uden skyggen af en kamp, og det er heldigvis dem, vi har flest af, og andre dage føles som én stor konfliktoptrapning fra morgen til aften. Det er bare life with kids for fuld udblæsning. Præcis som det skal være. Og vores vigtigste gerning som forældre er egentlig blot at favne det hele, mens vi øser ud af al den kærlighed, vi har i os. Vi skal rumme det hele; glædesstunder på lige fod med de små og store konflikter (også når det virker helt urimeligt, at tandbørstning skal afstedkomme en raserianfald hos toårig hver evig eneste dag). Vi er vores børns livsguider, og til den tjans hører også, at man tør at være en nederen forælder i ny og næ, der sætter grænser, når de skal sættes. Man skal vælge sine kampe. Enig. Men visse emner er indiskutable; man skal børste sine tænder, gå i bad jævnligt, have overtøj på ude i vinterkulden, køre med cykelhjelm etc.

Rådet for Sikker Trafik er klar med endnu en film i cykelhjelmskampagnen ‘Nederen Forældre’, og den sætter netop fokus på forældre og deres pligt til også at være nederen, når det er nødvendigt. Vi møder Filips far. En karikeret forældretype, der absolut ingen grænser sætter for sin søn – en far, som alle ungerne, synes er sej. Og hvad sker der så? Alle de andre børn vil naturligvis heller ikke køre med hjelm, når nu Filip ikke skal.

Er du en Filips far, eller tør du være en nederen forælder?

Læs mere om kampagnen om “Nederen Forældre” her.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment