Granny

I går færdiggjorde jeg en pink vams af en cardigan, som har stærke referencer til 50’ernes modebillede – dog super tidssvarende med de store lækre ballonærmer og et oversize snit. På én og samme gang virkelig granny og virkelig trendy. Jeg. Er. Fan!

Opskriften kan findes her hos PetiteKnit og er den tredje i rækken i hendes ballonserie, som også består af jakke og sweater. Skynd jer at købe garn til formålet. Cardiganen er alle de mange vrangpinde værd. Cardien tog mig ikke meget længere end 14 aftener (og halve nætter. Host!) at strikke, og jeg selv er helt oppe på en pind 4,5 for at få strikkefastheden til at passe.

Vil du gøre mig kunsten efter og springe ud i en pink granny-sag, så sammensæt Arwetta fra Filcolana i Strawberry pink og Kid Seta fra Gepard i pink. Det bliver en dyb og levende pink. Totalt eye-candy.

Jeg er i øvrigt selv den heldige indehaver af alle tre ballon-styles fra PetiteKnit. Om Mette kommer med flere ballon-opskrifter må tiden vise. Ballonbukser monstro? Ej, vel 😀

De tre ballon-opskrifter adskiller sig en hel del fra hinanden i både snit, pasform og teknik udover den store fællesnævner – ærmerne.

Og ved I hvad, det fede ved ballonærmerne er, udover at de er umådeligt pæne? Det skal jeg sige jer. Ærmerne er så brede, at de kan strikkes rundt hele vejen på en 40 eller 60 cm wire. Det er guf, hvis man som jeg ikke er synderligt stor fan af ærmestrik.

Har I nogle af Ballon-opskrifterne på listen? Og i hvilken farve?


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

5 Comments

 • Pia 30. april 2018 at 13:46

  Den er godt nok flot! Har lige købt opskriften på Ingen Dikkedarer-sweateren, og må nok fortsætte med ballon-serien.

  Reply
  • plummum 30. april 2018 at 13:47

   Kan anbefales at have dem alle i garderoben ☺️

   Reply
 • Gitte H 30. april 2018 at 14:38

  Det der med at kunne strikke ærmer på en rundpind på 40 eller 60 cm er jeg fan af, så nu røg balloncardiganen på strikkeønskelisten 🙂 Og flot farve du har valgt, i øvrigt 🙂

  Reply
  • plummum 30. april 2018 at 14:46

   Tusind tak 🙂 Ja, det er ærmestrik, der er til at forstå 😀

   Reply
 • Eva Jørgensen 8. maj 2018 at 18:05

  Virkelig flot. Jeg strikker og strikker i Arwetta-tilia kombinationen. Bliver så lækkert. Er ved min tredje ingendikkedarer. Men jeg tror at jeg også snart tør gå igang med ballon cardiganen. Selvom jeg dog har ønsket mig garn til endnu en mors flæsebluse, Edith my size og en fjerde ingendikkedarer til min fødselsdag her i juni:)

  Reply

Leave a Comment