Disse strikkebøger skal du ønske dig i julegave

Mit lager af diverse strikkebøger vokser støt, og jeg kan ikke få nok på den front. Det er så inspirationsgivende at tage en bog ned fra hylden og bladre den igennem. Hvad enten jeg leder efter nye opskrifter eller inspiration til fine hulmønstre eller konstruktioner, er der meget at komme efter.

Mine sidst ankomne bøger, viser jeg dig her. De er nemlig perfekte at sætte på ønskelisten til jul.

#WEKNIT – Egostrikk på tykke pinne af Anett Opheim

Hvis du er strikker, så kender du med garanti også norske Anett Opheim, der lynhurtigt blev lidt af et ikon i strikkeverdenen på grund af hendes Ganni-inspirerede strikkeopskrifter. Jeg strikkede selv den populære Kristianes Bølgegenser for et års tid siden og bruger den stadig lystigt. Den er faktisk på i skrivende stund.

Bogen er spækket med lækker egostrik i Anetts vanlige chunky stil. Jeg er vild med det meste, og havde jeg tiden ville jeg arbejde mig gennem de fleste af opskrifterne, som alle strikkes på tykke pinde. Du finder både helt basic modeller og dem med smukt lace-mønster – alle designs er dog simple, uden at larme for meget og skriver sig ind i tidens tendens til chunky og oversize strik.

Ida-genseren må blive mit næste projekt fra bogen. Jeg er vild med de fine pufærmer, der bliver alt andet en tuttenuttet, når resten af sweateren er forholdsvis grov og rummelig.

Bogen finder du her. 

Her ser duc Ida-genseren på de smukke piger. 

Gutten og strikkemor // Strikk til hele familien af Pia Øye Amundsen

Jeg er tosset med Pia, der står bag Guttenogstrikkemor, som jeg har fulgt mange år på Instagram. Hun har et cool univers og leverer den ene fede opskrift efter den anden. Se fx denne fine kjole, som vores mindste var model i i en af Pias tidligere bøger. 

Strikk til hele familien indeholder 13 opskrifter til, ja, hele familien; mænd, kvinder og børn. Hvis du vil, kan du strikke samme design til alle i familien – måske bare med et ændret farvevalg – og skabe en ægte matchy-matchy-family 🙂

Du kan slå dig løs i helt simple modeller eller kaste dig over modeller med en masse mønsterstrik i forskellige farver, og således indeholder bogen noget for både den nye strikker og de helt garvede.

Bogen finder du her. 

LUN – Strik og hækling til mor og baby af Thea Rytter og Jeanette Bøgelund Bentzen

LUN er smuk og nordisk i udtrykket og fyldt med helt sarte og delikate billeder af mor og baby. Bogen er nemlig proppet med lækre opskrifter til den lille ny baby og til den ny mor både på strikkede og hæklede sager, der dækker alt fra små søde accessories til tøj.

Når jeg bladrer gennem bogen ville jeg ønske, jeg havde haft den i hænderne allerede før mine to egne guldklumper kom til verden. At jeg ikke kunne strikke (eller hækle) den gang er en helt anden sag 😉

Thea og Jeanette har skabt den fineste bog, og jeg lover dig, at den vil glæde enhver vordende eller nybagt mor under juletræet.

Find bogen her. 

Ej, men se lige. Jeg elsker de her to billede. Så meget livsglæde og kærlighed i begge. Og den mave… Wauw! 

Jeg håber, du lod dig inspirere til lidt ønsker under juletræet.

Jeg har selv en masse strikkebøger på ønskelisten til jul, og jeg pønser på et indlæg med dem alle til de nysgerrige. Det drejer sig hovedsageligt om bøger af den lidt mere nørdede slags uden opskrifter men i stedet med info om konstruktioner, diagrammer, opslagningsmetoder osv…   


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Gitte H 4. december 2018 at 19:59

  Jeg vil gerne se din strikkebogsønskeliste, det er altid dejligt med lidt inspiration 🙂

  Reply
  • plummum 4. december 2018 at 20:03

   Dejligt. Jeg arbejder på den 🙂

   Reply
 • Storm 4. december 2018 at 22:10

  Jeg vil gerne anbefale Vougue Knitting, som er den ultimative strikke bibel.

  Reply

Leave a Comment