Insta-buketten anno 2019 i diy form gone wrong. Og så alligevel ikke.

De er her og der og alle vegne. De smukke, lette brudeslør indfarvet i delikate pasteller. My Little Pony i blomsterform – det kunne hverken jeg eller pigerne stå for.

Det kan jeg da gøre ligeså godt og endda billigere selv, var min konklusion. Op til nærmeste blomsterhandler med os. Langt de fleste blomsterbutikker forhandler brudeslør, fordi de bruges i de mange bundede buketter. Jeg måtte dog i tre blomsterhandler, før der var bonus. Alle brudeslør var udsolgt på grund af Valentines Day. Tredje gang var brudeslørlykkens gang, men billige – det er de næppe. Nu i Netto for frugtfarve. Og så hjem igen.

Forsøget

Alle stilke blev snittet skråt og flækket i to i de nederste fem cm for størst mulig sugeflade. Nu fordelte vi alle blomsterne og stillede i fire glas med fortyndet frugtfarve. Ingenting skete. Nada. Heller ikke efter fem timer.

Jeg blev utålmodig, og kunne nu læse flere tråde på IG med forskellige råd til den helt rette farve til formålet (Føtex’ pastafarver er åbenbart the real deal), eller brug af nærmest ufortyndet frugtfarve.

Her er min løsning

Vend selve blomsterne ned i en skål med fortyndet frugtfarve, lad stå i fem til ti minutter, tag blomsterne op og ryst dem let for overskydende væske.

Et voila. Du har nu en smuk Insta-flower-buket. En anelse billigere end de færdige buketter, fordi du immervæk kan farve en del blomster med en omgang frugtfarve. Besværet værd?

Døm selv:)


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment